ŽIVOTNA BITKA

Potresna ispovijest Aleksandre Mindoljević Drakulić: 'Ja sam mu dala život i on je meni dao život'

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 07.02.2018 20:44
  • Objavljeno 07.02.2018 u 20:11
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Danijel Berkovic/PIXSELL

Aleksandra Mindoljević Drakulić, nekad omiljena TV voditeljica, kamere je uspješno zamijenila sveučilišnom katedrom posvetivši se svojoj velikoj ljubavi, psihologiji, iskreno je progovorila o teškoj životnoj bitci koju je nedavno vodila, dirnuvši mnoge

Dr. Mindoljević Drakulić koja danas radi kao sveučilišna nastavnica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te studentima u sklopu Centra za obrazovanje nastavnika drži kolegij Psihologija odgoja i obrazovanja, potresnom je ispovijesti koju je objavila na Facebooku iznenadila i ganula mnoge. 

Nekad popularno TV lice prije manje od 5 mjeseci je doživjela moždani udar i hitnu operaciju trombektomije.

Njezinu ispovijest objavljenu na Facebooku donosimo u cijelosti:

'Zanimljivo je da sam prije moždanog udara imala 8 operacija. Bili su to sve ginekološki zahvati, svake godine jedan, i to od moje 29-te do 37-me zbog endometrioze i primarnog steriliteta. Sve dok konačno nisam uz pomoć IVF metode u 37. godini života rodila moju najveću ljubav Olega. Nakon te goleme sreće u medijima sam bez imalo srama mogla govoriti sve o tome. Jer je kraj tog životnog razdoblja za mene bio obilježen nečim apsolutno najvrjednijim – pobjedom i novim životom.

Mislila sam da sam sve te godine, svim tim zahvatima, odradila sve. Da sudeći po broju operacija, ne bih trebala imati u životu više nijednu. Uostalom, toliko je starih ljudi koji su preživjeli bez bolnica, pa sam se i ja nekako usudila vjerovati da bi tako moglo biti i sa mnom.

Ipak, godine 2014. sam zbog hernije diska trebala na operaciju kralježnice, ali sam vježbanjem uspjela normalizirati svoje svakodnevno funkcioniranje. I dok sam ležala u kući zbog bolova govorila sam: Eto ti sad! To ti je zbog svih onih knjiga koje pišeš... Plakala sam, osjećala bolnu paraliziranost i bila na rubu napadaja panike. Iz ležećeg bih se položaja dizala oko 10 minuta a kad bi mi bilo što palo iz ruku to je uvijek i ostajalo na podu...

No, da mi je tada itko rekao da ću još imati tri godine života (do moždanog), vjerojatno bih to protumačila projekcijom tj. da, jado koji to govori, zacijelo ima i previše vlastitih muka i da mu na toj zloći svakako treba oprostiti.

Danas je prošlo nešto manje od 5 mjeseci od mog moždanog udara i hitne operacije trombektomije koju su mi morali učiniti na Rebru. Operacija je navodno trajala dva ili tri sata. Da sam došla malo kasnije, kažu ... Imali ste silnu sreću! Možete slaviti svoj drugi rođendan!

I ja sama, ova od sad, više nisam ista. Tijelom mi prolazi tjeskoba i zabrinutost, a katkada osjećam samo strah od smrti. Nakon 17 dana bolnice i dvije operacije (druga je bila zbog komplikacija u liječenju), jedva sam čekala otpust kući. Ja na postintenzivnoj neurologiji među osamdesetgodišnjacima, smrti oči u oči. Hoće li život sada biti nešto drugo?

Oleg je bio kod kuće kad mi se to dogodilo. Silna vrtoglavica, mrači mi se, ne mogu ustati iz kreveta, potpuna nemoć, frfljam. Bio je sabran, odmah je nazvao tatu i rekao mu: 'Tata, moraš doći doma, mami nije dobro'. Čučala sam u kutu sobe ispod kreveta u pidžami u polusvjesnom stanju kad su došli po mene. Osjećala sam silnu zahvalnost i nije me bilo strah. To neću nikada zaboraviti. 15. 9. 2017.', napisala je na Facebooku Aleksandra Mindoljević Drakulić. 

Iskrena ispovijest dirnula je mnoge koji su joj čestitali na hrabrosti.

'Draga Aleksandra, toliko lijepo napisano, o tako groznim stvarima koje su vas snasle... Ali eto druga šansa je tu.....Samo hrabro, pozitivno i korak po korak....Čekaju Vas i Olega još godine i godine sreće i ljubavi....Želim vam svu sreću ovog svijeta!', glasio je jedan komentar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!