STIGLA JE SLIKOVNICA

Poslovni zaokret bivše saborske zastupnice Sanje Putice iznenadio je mnoge

13.06.2022 u 12:30

Bionic
Reading

Mališane iz Hrvatske i Crne Gore oduševit će vijest o novoj, zanimljivoj slikovnici 'Putevima malog Karla', na kojoj su radile Anamarija Asanović, kao ilustratorica, te Sanja Putica i Anita Nikolić kao autorice stihova. Upravo je angažman bivše saborske zastupnice Sanje Putice iznenadio sve, no, zapravo, i ne bi trebao, budući da je ona bivša profesorica hrvatskoga jezika i književnosti i ravnateljica gimnazije

Nakon što je prije točno pet godina, u lipnju 2017. godine kao članica HDZ-a počela svoj mandat u Hrvatskom saboru, Sanja Putica po strani je ostavila svoju dotadašnju karijeru profesorice hrvatskog jezika i književnosti, a prestala je obnašati i funkciju ravnateljice gimnazije. U Saboru je izdržala tek dvije godine, a danas radi kao Voditeljica odnosa s investitorima i javnošću Atlantske plovidbe.

Ipak, ljubav prema književnosti i dalje je u njoj, stoga ne čudi da je kao ambasadorica projekta Putevima bokeljskih Hrvata pristala s Anitom Nikolić, s kojom je napisala stihove, te dizajnericom Anamarijom Asanović, kao ilustratoricom, izdati prekrasnu slikovnicu za mališane, pod nazivom 'Putevima malog Karla'.

Riječ je o slikovnici koja povezuje mlade generacije Hrvatske i Crne Gore i zapravo je više od same slikovnice, koja nas na zanimljiv način vodi znamenitostima dviju zemalja, načinom prilagođenim najmlađima. Karlo je dječak koji živi u Boki kotorskoj, ovli svoju zemlju, ali i zemlju svojih predaka, koji je volio slušati priče svoga djeda. On odlazi na veliko putovanje hrvatskim gradovima kako bi upoznao mnoge znamenitosti, a na putu mu se događaju razne avanture i situacije.

  • +4
Anamarija Asanović, Sanja Putica i Anita Nikolić Izvor: Promo fotografije / Autor: Krsto Vulovic

'Slikovnica je nastala iz želje za obilježavanjem pete godine sudjelovanja u projektu Putevima bokeljskih Hrvata, iz želje za posvećenjem pisanog traga entuzijazmu i upornosti autorstvu projekta i potrebom da mladima i djeci približimo ljepote života na ovom prostoru', rekla je Sanja Putica i dodala:

'Ona nije samo nekoliko napisanih i naslikanih stranica. Anita i ja, svaka na svoj način, vezane smo za taj prekrasan kraj, vraćamo mu se i volimo ga. Kad se nekoga ili nešto voli, ne možeš samo uzimati. Treba i davati najbolje od sebe. Ima li boljega načina za trajno poklanjanje od pisane riječi namijenjene djetetu!'