POČASNI PAŽEVI

Posebnu ulogu na djedovoj krunidbi imat će princ George, zajedno sa sedmoricom dječaka

05.04.2023 u 11:01

Bionic
Reading

U utorak navečer, mjesec dana uoči krunidbe, objavljene su nove informacije vezane oko ovog povijesnog događaja, uključujući i onu o posebnoj ulozi najstarijeg Charlesovog unuka

Do krunidbe kralja Charlesa III ostalo je točno mjesec dana, stoga ne čudi da iz dana u dan javnost doznaje sve više detalja vezanih uz ovaj povijesni događaj.

Tako je sinoć Buckinghamska palača, osim službenog portreta kralja Charlesa III i kraljice Camille, objavila izgled, ali i simboliku pozivnice za krunidbu, koju će dobiti 2000 uzvanika, a napokon je poznata i uloga najstarijeg Charlesovog unuka, princa Georgea.

Devetogodišnj George imenovan je za ceremoniju počasnim pažem, a u toj ulozi pridružit će mu se i unuci kraljice Camille, 13-godišnji blizanci njezine kćeri Laure Lopes, Gus i Louis Lopes te 13-godišnji Freddy Parker Bowles, čiji je otac kraljičin sin Tom Parker Bowles.

Uz njih na ceremoniji kroz Westminstersku opatiju, odmah uz kralja i kraljicu, hodat će i 13-godišnji Lord Oliver Cholmondeley, sin Davida Cholmondeleyja, 7. markiza od Cholmondeleyja i Rose Handbury, koji su bliski obiteljski prijatelji kralja, ali i princa i princeze od Walesa.

Tu je i njegov vršnjak Nicholas Barclay, sin Rose Trouton i odvjetnika Piersa Barclayja. Rose je jedna od kraljevih kuma, dok je njezina majka Sarah Troughton, Charlesova rođakinja u drugom koljenu koja je 2022. postala jedna od šest žena koje su imenovane pratiljama kraljice Camille.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zajedno s njima na ceremoniji će biti i 12-godišnji Ralph, najstariji sin britanskog aristokrata i bankara Edwarda Tollemacha i njegove supruge Sophie. Edward također spada među kumove kralja Charlesa, a baš poput svog sina, i on je bio počasni paž pokojnoj kraljici od 1988. do 1990. godine.

I na kraju, tu je desetogodišnji Arthur Elliot, sin Camillinog nećaka Bena Elliota i Mary-Clare Winwood. Ben, koji je bio potpredsjednik Konzervativne stranke od 2019. do 2022., sin je Camilline sestre, Annabel, koja je dizajnerica interijera i trgovkinja antikvitetima.