omiljeni lik iz zaglava

Popularni glumac iz 'Kumova': 'Radio sam kao redar u noćnim klubovima i kao tjelohranitelj'

15.04.2024 u 12:15

Bionic
Reading

Mijo Kevo osvojio je domaću publiku kao policajac Zdenko u popularnoj seriji Nove TV 'Na granici', a trenutno gledatelje uveseljava svojom simpatičnom ulogom Marka Šanka, referenta u općini. Otkrio je neke detalje vezane uz svoj privatni život

Kako je ranije izjavio, Mijo Kevo mjesto u kojem se događa radnja serije 'Kumovi' je sredina koja mu je dobro poznata, budući je i sam odrastao tj. provodio djetinjstvo i školske praznike na selu kod bake i dida u dalmatinskoj zagori, u selu Radošić. To mu je, kazao je, 'najbolje razdoblje u životu, ljudi i običaji kojih više nema'.

Osim 'Kumova' i serije 'Na granici' mnogi ga pamte po ulogama u serijama 'Hitna 94', 'Periferija city', 'Larin izbor' gdje je igrao lika Milu te 'Najboljih godina' u ulozi negativca Žare. Do glumačke karijere prošao je put od djelatnika na osiguranju u diskotekama, tjelohranitelja, ali i modela.

  • +5
Mijo Kevo Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

'U jednoj fazi sam radio kao redar u noćnim klubovima na dalmatinskim otocima i kroz Split i okolicu Splita. Jedno vrijeme isto kao i tjelohranitelj', ispričao je u emisiji 'Zdravlje na kvadrat'.

Kazao je da je nekad bio profesionalac kad je riječ o sportu te da se tu 'potrošio i da ga sada kičma razara'. Njegova prva ljubav je atletika pa onda nogomet, a jedno vrijeme se bavio i borilačkim sportovima. Na pitanje bi li išao na tretmane botoksa, filera, zatezanje lica ili nešto slično rekao je da bi, i to na korekciju kapaka, odnosno blefaroplastiku.