UVIJEK NEŠTO

Ponovno problemi: Malena Lilibet na ljeto će proslaviti 1. rođendan, no on se preklapa s važnim događajem

25.01.2022 u 12:53

Bionic
Reading

Iako se takve stvari ne mogu unaprijed planirati, britanska javnost svjesna je da bi rođendan drugog djeteta princa Harryja i Meghan Markle mogao uzrokovati novi niz problema između Sussexovih i ostatka kraljevske obitelji

Malena Lilibet Diana, drugo dijete princa Harryja i Meghan Markle, rođena je 4. lipnja 2021. Ove godine proslavit će svoj 1. rođendan i to u istom vikendu kada će se u Velikoj Britaniji održati niz slavlja povodom kraljičinog platinastog jubileja - njezinih 70 godina na tronu.

Naime, 2. lipnja službeni je datum kraljičine krunidbe 1953. godine u Westminsterskoj opatiji, iako je tron naslijedila 6. veljače 1952. godine, kada je imala tek 25 godina. Krunidba je odgođena za 16 mjeseci kasnije kako bi joj dopustili period tuge i žalovanja za ocem, kraljem Georgeom VI.

Iz Buckinghamske palače odavno je najavljeno da će se se slavlje u čast kraljice održavti cijeli vikend i to od 2. do 5. lipnja, a na dan kada Lilibet slavi 1. rođendan, kraljica planira prisustvovati Derbiju u Epsom Downsu, kao i na BBC-jevom Platinum Partyju u palači. Koncert, na kojem će nastupiti neki od najpoznatijih svjetskih zabavljača, prenositi će se uživo iz Buckinghamske palače.

  • +6
Stajlinzi Meghan Markle u 2021. godini Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kraljica mlađe dijete svog nekada omiljenog unuka, princa Harryja, još uvijek nije upoznala, a još uvijek stoji pod velikim upitnikom dolazak u Veliku Britaniju na veliku proslavu. Naime, kako je poznato, Harry trenutno traži policijsku zaštitu ukoliko bi on sa svojom obitelji i došao u posjet domovini.

Lako je moguće da će rođendan malene Lilibet biti samo još jedan dobar izgovor da Meghan Markle i princ Harry izbjegnu povratak u Veliku Britaniju.