SPORTSKI GENI

Ponosni otac pohvalio se preslatkim prizorom: Mali Kostelići na prvom plivačkom treningu

24.09.2020 u 15:32

Bionic
Reading

Naš najpoznatiji i najuspješniji skijaš usmjerio se na potpuno suprotni sport. S ledenjaka i planina spustio se u Atlantski ocean na kojemu 2022. godine će se upustiti na Route du Rhum, najveću regatu za samce preko Atlantika. Ljubav prema moru, ali i plivanju prenio je i na svoje sinove Ivana i Leona

Iako svoje preslatke nasljednike rijetko izlaže medijima, ponekad putem društvenih mreža najbolji hrvatski skijaš svih vremena, pokaže djelić intime. Do sad smo sinove Ivice Kostelića vidjeli kako tatu prate u skijaškim avanturama po planinama, sviraju i pjevaju, skaču u more, igraju se, poziraju uz hrvatsku zastavu. Sada je Ivica u Instagram Storyju otkrio da su njegovi dječaci Ivan i Leon odradili svoj prvi plivački trening.

Ivica je ranije izjavio je da se trudi ne neki bolesno ambiciozni roditelj koji će tjerati djecu da budu ono što sam on zamislio da bi trebala biti. Najavio je da će ih usmjeravati prema sportu, a hoće li izrasti u vrhunske sportaše, ovisit će o njihovim predispozicijama.

View this post on Instagram

Winter is coming soon ⛷☺

A post shared by Ivica Kostelic (@ivicakostelic) on

On bi, rekao je, bio najsretniji da sa zadovoljstvom rade ono za što su se sami odlučili. Inače, Kostelić je svoje sinove počeo učiti skijati odmah nakon što su prohodali, a tome se sigurno iznimno veselila i njihova majka, Islanđanka Elin Kostelić koja je u ožujku rodila blizanke Katu i Janu. Elin je u rodilištu u Petrovoj kada je Zagreb pogodio jak potres i sve rodilje tada su bile evakuirane.

'Neće biti lako, ali djeca su toliko veselje, neusporedivo s drugim stvarima. Pelene? Morao sam se snaći, to su stvari koje su neizbježne. No, kasnije dolazi veće zadovoljstvo, kad počneš komunicirati s djetetom, kad vidiš kako reagiraju. Teško je to staviti u riječi, nema ničeg sličnog. Ponosan otac? Jako sam sretan što ih imam, što provodimo vrijeme skupa i što im mogu pokazati što sam prije radio. Mi kroz djecu imamo mogućnost stvaranja boljeg svijeta, kroz njih imamo utjecaj na budućnost', ispričao je Ivica za Novi list.