U sklopu turneje

Poljske death metal legende Vader u Močvari

17.03.2022 u 19:31

Bionic
Reading

Nakon više od devet godina poljske death metal legende Vader vraćaju se u Zagreb u sklopu De Profundis XXV Album Reedition turneje. Uz njih će nastupiti i posebni gosti Reject The Sickness i Mara

U rokovnike valja pribilježiti petak, 29. travnja 2022. Mjesto je, baš kao i prošli put, Močvara. Cijena ulaznica u pretprodaji je 140 kn, a na dan će, ako ih ostane, koštati 160 kuna. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili preko njihovog webshopa. Ulaznice za prethodne datume koncerta Vadera u organizaciji Hangtime Agencyja i Subsonic Eventsa vrijede i za ovaj datum, stoji u najavi.

Vader je poljski death metal bend osnovan davne 1983. u Olsztynu. Počeli su kao heavy metal bend, pa se prebacili na thrash zvuk i u konačnici evoluirali do death metala kojem su vjerni preko 30 godina. Ime naravno dolazi od Darth Vadera, a lirički su im pjesme inspirirane pričama H.P. Lovecrafta, Drugim svjetskim ratom i hororom kao žanrom. Članovi benda su Piotr "Peter" Wiwczarek (lead gitara, vokal), Marek 'Spider' Pająk (ritam gitara), Tomasz 'Hal' Halicki (bas) i Britanac James Stewart (bubnjevi). Bend je do sada izdao 12 albuma, dok je najaktualniji Solitude in Madness iz 2020.