KAKVA ČAST

Pohvalio se premijer: Tom Hanks i Rita Wilson službeno postali grčki državljani

27.07.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Holivudski glumački par, koji su zajedno nedavno preboljeli i koronavirus, službeno su postali grčki državljani, a na fotografiji na društvenim mrežama koje je postavio grčki premijer vidi se dvojac koji ponosno drži svoje nove putovnice

Par i njihova djeca postali su počasni grčki građani prošle godine, nakon što su dužnosnici naglasili ulogu holivudske zvijezde Toma Hanksa u podizanju svijesti o požarima 2018. koji su uništili područja oko Atene i uzeli više od 100 ljudskih života.

Sada je grčki predsjednik potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke putovnice.

'Tom Hanks je osoba koja je pokazala istinski interes za ljude koji su propatili zbog požara i govorio je o tome globalno u medijima', rekao je grčki ministar unutarnjih poslova Takis Teodorikakos za CNN u prosincu.

Rita Wilson, koja je djelomično Grkinja, i Hanks, koji se preobratio na grčkog pravoslavca, često provode svoj odmor u Grčkoj, gdje imaju imanje na otoku Antiparosu.

Oni su producirali i nekoliko filmova koji imaju snažnu poveznicu s Grčkom, primjerice 'Moje grčko vjenčanje'.

'Grčka je raj.. bio sam po čitavom svijetu, bio sam na najljepšim mjestima na svijetu, nijedno od njih ne nadmašuje Grčku', rekao je Hanks ove godine, na dodjeli Zlatnih globusa.

'Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mjesto koje liječi', dodao je.