POVLAŠTEN TRETMAN ILI SITNI USTUPAK?

Podignula je dosta prašine: Je li ovo opravdanje za pojavljivanje majke Meghan Markle na kraljevskom događanju?

23.09.2018 u 16:33

Bionic
Reading

Prašina koju je podignulo prošlotjedno pojavljivanje Dorije Ragland na službenom kraljevskom događanju još se ne sliježe, a jedan od mogućih razloga ove neuobičajene prakse ponudila je Laura Hills, stručnjakinja za kraljevske prilike časopisa OK

Podsjetimo, u četvrtak se na predstavljanju kuharice 'Together: Community Cookbook' u Kensingtonskoj palači princu Harryju i Meghan Markle pridružila njezina majka Doria Ragland.

Vojvotkinja od Sussexa bila je domaćica toga kraljevskog događaja, no pojavljivanjem njezine majke iznenadilo je mnoge. Naime, dosada nije bilo slučajeva da se na službenom kraljevskom događanju pojavi nektko od pridruženih članova kraljevske obitelji pa su se mnogi zapitali uvodi li Meghan opet nova pravila u kraljevstvo.

Stručnjakinja za kraljevsku obitelj Laura Hills ponudila je u časopisu OK umjerenije objašnjenje, ne smatrajući kako će ovaj povlašteni tretman postati novo kraljevsko pravilo.

Hills se slaže kako službeni kraljevski angažmani nisu uobičajena mjesta na kojima bi trebali prisustvoati pridruženi članovi obitelji, a vjeruje da su o ovom slučaju napravili ustupak kako bi Meghan sa svojom majkom koja živi u SAD-u mogla provesti što više vremena za njezinog boravka u Velikoj Britaniji.

'Bio je to za Meghan prvi samostalni službeni kraljevski angažman, kojemu je bila domaćin i na kojemu je otkako je postala članom kraljevske obitelji održala svoj prvi javni govor. Razumljivo je da je na tako važan dan željela uz sebe imati majku koja joj je velika potpora',objašnjava Hills.

  • +15
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nagađanja da se radi o posebnom tretmanu u odnosu na njezinu šogoricu Kate Middleton Hills također opovrgava, jer majka vojvotkinje od Cambridgea živi puno bliže pa se mogu puno češće viđati nego Meghan i njezina majka Doria.

Prva sljedeća službena dužnost Meghan Markle očekuje već 25. rujna na otvorneju izložbe 'Oceania art exhibition' na Kraljevskoj umjetničkoj akademiji u Londonu. Nema sumnje da će sve oči biti uprte u lijepu suprugu princa Harryja budući da će se po prvi put u javnosti pojaviti sama.