12 nagrada

Podcijenjeni film koji je osvojio kritiku – Columbus

13.01.2023 u 20:25

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi dramu koja kao rijetko koja prikazuje kompleksnost života i obiteljskih odnosa

Dugometražni film Columbus (Columbus) osvojio je srca kritike, ali unatoč tome nije pretjerano razvikan među masovnom publikom. Osvojio je 12 nagrada i 33 nominacija u raznim kategorijama na filmskim festivalima diljem cijelog svijeta.

Snimljen je 2017. godine u samo 18 dana i od tada skuplja vjernu festivalsku publiku koja mu se iznova vraća. Tematizira složenost životne svakodnevice i obiteljskih odnosa - stvari koje nisu crno-bijele, već, dapače, pravi spektar mnogobrojnih nijansi sive.

Film je dostupan na Pickbox NOW streaming servisu zajedno s bogatom ponudom međunarodnih filmova.

Mladi Korejac Jin (John Cho) zatočen je u američkom gradu Columbusu gdje je njegov otac završio u komi u lokalnoj bolnici nakon nesreće. Prilikom boravka u navedenom gradu upoznaje mladu ženu Casey (Haley Lu Richardson) koja se nalazi u gradu iz sličnog razloga. Ostala je skrbiti za majku, nekoć bivšu ovisnicu, umjesto da slijedi vlastite snove izvan Columbusa. Njihov susret pokrenut će razgovore o traumama, životnim aspiracijama, boli, obiteljskim problemima i drugim temama. Ovo je sudbonosni susret koji će promijeniti oba lika.

John Cho je američki glumac korejskih korijena, a mogli ste ga prije gledati u Star Treku iz 2009. godine te komediji Američka pita na Haroldov i Kumarov način (Harold & Kumar Go to White Castle). Njegova partnerica u Columbusu, Haley Lu Richardson je pak najpoznatija po filmu Odvojeni pet metara (Five Feet Apart).

Columbus je umjetničko ostvarenje južnokorejskog redatelja Kogonda koji je poznat po uspješnom filmu Poslije Yanga (After Yang) i razglašenoj seriji Pachinko (Pachinko) koja je adaptacija istoimenog romana.

Žudite za dramom koja će vas natjerati da osjetite cijeli spektar emocija? Onda potražite Columbus na Pickbox NOW streaming servisu – nećete požaliti.