DAVID PROTIV GOLIJATA

Počinje borba za polufinale MasterChefa, stigla i jasna poruka: 'Top šest je super, ali...'

24.12.2025 u 12:14

Bionic
Reading

Osma sezona MasterChefa ulazi u finalni ciklus, a večerašnji izazov započet će tako što će žiri iz staklenke izvlačiti papiriće s imenima kandidata, ne bi li se utvrdio raspored kuhanja u borbi za polufinale. Pritom će kandidati u nadolazećim izazovima kuhati u parovima - jedan protiv drugog - sa ciljem da kroz intenzivne dvoboje izbore svoje mjesto u polufinalu

Prvi će biti izvučeni Endrina i Krunoslav koji će morati suočiti svoje vještine u replici dva jela. Drugi par činit će Antonija i Renata, dok će za kraj ostati Otto i Selma, koji će jedni protiv drugih kuhati u narednim danima u MasterChefu.

Motivacija među kandidatima bit će izražena i prije početka kuhanja. 'Osjećam se više nego savršeno, evo me u top šest. Ne odustajem', rekao je Krunoslav, dok će Endrina naglašava: 'Što se više primičemo kraju, motivacija je sve veća.' Antonija će otvoreno poručiti: 'Top šest je super, ali želim smanjiti tu brojku', jasno dajući do znanja da cilja na završnicu.

S obzirom na to da će kandidati kuhati u parovima, pobjeda u svakom dvoboju donijet će izravan prolaz u polufinale. Dvoboj između Endrine i Krunoslava odmah će potaknuti komentare.

Ovo su svi pobjednici hrvatskog Masterchefa Izvor: Društvene mreže / Autor: Promo, Cropix, montaža: Neven Bučević

'Čeka nas borba Davida protiv Golijata. Krunoslav je David, a Endrina Golijat', komentirala je Antonija, dok je Renata dodala: 'Otrov se krije u malim bočicama. Vjerujem da će Krunoslav otežati posao Endrini za ulazak u polufinale.' Kruno će kao svoju najveću snagu istaknuti koncentraciju i smirenu glavu, dok će Endrina procijeniti vlastite šanse riječima: 'Za sebe mogu reći da su mi jače strane fokus, smirenost, oštar um i dosta samopouzdanja koje sam dobila na ovom putovanju', zaključivši da su izgledi za prolaz u polufinale sada 50:50.

Zadatak pred Endrinom i Krunoslavom bit će iznimno zahtjevan - replicirat će dva jela koja se nalaze ispod zvona. Chef Stjepan objasnio im je: 'Nije zadatak da ih samo prekopirate, nego morate shvatiti filozofiju koja se krije iza njega, razumjeti svaki detalj i sve to prenijeti na tanjuru.'

Autor jela je chef Tibor Valinčić, koji je u kuhinji počeo raditi sa 16 godina te je s 26 godina osvojio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu. Govoreći o vlastitom putu, istaknuo je: 'Najveća lekcija koju sam naučio u kuhinji je da nema odustajanja.'

Zadatak za Endrinu i Krunoslava sastojat će se od više komponenti koje će kandidati morati raditi istovremeno kako bi ih uklopili u dva različita jela. Zajednički nazivnik oba jela bit će cvjetača, korištena u amuse-boucheu i glavnom jelu, pri čemu će na tanjurima biti iskorišteni svi njezini elementi.