50 GODINA KASNIJE

[VIDEO] Počelo snimanje HRT-ove hit serije 'Dnevnik velikog Perice'

15.06.2020 u 17:25

Bionic
Reading

Snimanje HRT-ove hit serije 'Dnevnik velikog Perice', svojevrsnog nastavka kultnog filma Kreše Golika 'Tko pjeva zlo ne misli' počelo je danas u Zagrebu, u stanu u Mlinarskoj ulici koji će 'glumiti' dom obitelji Šafranek. Serija kroz šest epizoda prati događanja u životu sada već velikog Perice Šafraneka i njegove obitelji tijekom 1964. godine, a snima se pedeset godina nakon kultnog Golikova filma

Čak 50 godina je prošlo od filma Kreše Golika 'Tko pjeva zlo ne misli', uz koji su odrastale generacije, a sada je isti dobio i svojevrsni nastavak i to u obliku serije. Perica Šafranek sada je odrastao i prolazi turbulentno razdoblje svog života, a duh političkog Zapada sa svime što ga čini – od mode do glazbe, od ideja do tehnološkog napretka – postaje sve primjetniji i utjecajniji. Zagreb iz tog vremena zanimljiv je grad koji se ubrzano razvija, baš kao i bogata pop-kultura koja nezaustavljivo prodire u ondašnje socijalističko društvo.

U vremenu plesnjaka, početaka televizije, glamuroznih glazbenih festivala, događa se priča puna emocija, realnih životnih izbora između oportunizma i iskrene ljubavi koja će zaintrigirati gledatelje. Seriju za HRT snima produkcijska kuća Croatia film, a producenti u ime Croatia filma su Biserka Mihalić i Željko Zima, dok je autor, koscenarist i izvršni producent serije 'Dnevnik velikog Perice' Albino Uršić.

  • +2
Početak snimanja nove HRT-ove hit serije 'Dnevnik velikog Perice' Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Redatelj serije je Vinko Brešan, a autor serije Albino Uršić. Scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić, dok glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo. U ostalim ulogama bit će Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi.

'Ono što mi nasljeđujemo od tog filma su likovi Ane Šafranek, koju je glumila u filmu i glumi je i danas Mirjana Bohanec, te lik malog, sada već velikog Perice, i to je veza. Naravno, onaj film se bavio 30-im godinama u Zagrebu, a ova serija 60-im godinama. To su dva vremena, dva sistema, a opet, trudimo se uhvatiti onaj duh filma. Neka erotska tenzija između dva lika koja se nikad ne realizira - eh sada, htjeli smo napraviti novu priču o Zagrebu, gdje ta erotska tenzija između likova postoji, ali se nikad ne realizira, i onda je to ono što je Krešo Golik nazvao komedija s pjevanjem', rekao je Vinko Brešan, koji uspoređujući film i seriju kaže kako je to potpuno druga priča.

Mirjana Bohanec jedina je članica glumačke ekipe koja je glumila i u slavnom filmu Kreše Golika. Nakon 50 godina ponovno je u ulozi Ane Šafranek. 'Bude se sjećanja na onaj divan film i posao koji smo napravili s Krešom Golikom. Fale mi moji prijatelji, Relja, Mija i Franjo - i žao mi je da ih više nema, da sada zajedno glumimo u seriji. No, nadam se da će ova serija biti jako zanimljiva publici, scenarij je vrlo zgodan, a pomalo i pjevamo. Veselim se ovom poslu nakon dugo vremena jer do sada nisam snimala, bila sam u drugom poslu.'

Otokar Levaj pak u seriji glumi brata gospodina Fulira, kojeg je u filmu utjelovio legendarni Relja Bašić. 'On je novi lik, nema ga u filmu, no ima neke svoje skrivene planove - i onda dolazi do komplikacija, do zapleta. Gospođa Bohanec i ja smo živjeli u šezdesetima, nama je to prirodno, te 60-e godine u Zagrebu. U filmu će biti dosta pjevanja, doduše, više Mirjana nego ja', rekao je Levaj.

Snimanje bi trebalo potrajati točno 60 dana, dakle do početka rujna bi trebalo biti gotovo, a nakon toga slijedi post-produkcija i emitiranje koncem godine.