DODIJELJENI PORINI

Pjesmu godine ima Detour, a najbolji album Oliver i Gibonni

17.03.2017 u 22:16

Bionic
Reading

U splitskoj Spaladium Areni, treću godinu zaredom, održana je u petak navečer 24. dodjela glazbene nagrade Porin. Uz izravan prijenos na HRT-u svečanu dodjelu su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić

Porina za Najbolju izvedbu klasične glazbe dobila je Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj za kompoziciju 'Sunčana polja'.

Najboljim albumom tamburaške glazbe, koje je predstavio Marko Tolja, proglašen je album Siniše Leopolda 'Gold Collection' u izvedbi Siniše Leopolda i Tamburaškog Orkestra Hrvatske Radiotelevizije.

Nominirane u kategoriji Najbolja vokalna suradnja predstavila je Ivana Kindl, a Porina su dobili Oliver i Gibonni za pjesmu 'Sreća' s albuma 'Familija', za koji su ove godine bili nominirani u čak 12 kategorija.

Zahvaljujući na nagradi Gibonni je naglasio da se 'za ovu nagradu glasa doma u miru, bez stranačke stege, pa stoga zna da je ovo od srca'.

  • +10
Poznati na Porinu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nominirane u kategoriji Najbolji album rock glazbe predstavili su Mladen Badovinac i Luka Barbić, a Porina je dobio Let 3 za album 'Angela Merkel...'.

'Život je bijeli brod, a glazba je sidro', zahvalio je na dobivenom Porinu pjevač Prlja.

Glumac Ivo Perkušić predstavio je nominirane u kategoriji Najbolji album etno glazbe, a nagradu je dobio album 'Ajde cure u...' sastava Singrlice, producenata Bernarda Mihalića i Tomislava Jozića.

Modna dizajnerica i pjevačica Matija Vuica i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja predstavili su nominirane u kategoriji najboljih vokalnih izvedbi.

Porina za Najbolju mušku vokalnu izvedbu dobio je Oliver Dragojević za pjesmu 'Gdje to piše?' s albuma 'Familija'. Zahvaljujući na nagradi, Oliver je napomenuo da kod kuće ima već 15-16 Porina, ali da mu je 'priznanje za pivanje uvik najdraže'.

Josipa Lisac dobila je Porina za Najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme 'Moja magija'. Nagrada će joj zbog spriječenosti biti uručena naknadno.

Lucija Čustić Luce i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar bili su prezenteri kategorije Najboljeg novog izvođača godine, a Porina je dobila Antonela Doko.

Nominirane u kategoriji Najbolji džez album predstavio je Zoran Vakula i Porina predao u ruke Vedrana Ružića, za album 'Spiritual market'.

Goran Karan predstavio je nominirane u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe, a Porin je otišao u ruke Tereze Kesovije za album 'Oči duše'. Terezu je vidno dirnut Mrle iz Leta 3 izgrlio i dopratio do pozornice, na kojoj je Tereza kazala kako je 'večeras jako sretna i ponosna jer prima taj prekrasan kipić u gradu Splitu za koji je vežu najljepše godine karijere'.

Ivan Dečak predstavio je nominirane u kategoriji Pjesma godine, a Porina je dobio Detour za pjesmu 'Zaljubila sam se' Nenada Borgudana.

Kategoriju Najbolji album godine i nominirane predstavili su Aljoša i Antonija Šerić, a Porina su dobili Oliver i Gibonni za album 'Familija'.

'Gibonni će i dalje pisati, a ja i dalje pivat', rekao je Oliver zahvaljujući na još jednom Porinu, dok je Gibonni zahvalio familijama svih koji su sudjelovali u stvaranju albuma godine. Prisjećajući se Oliverova i svog pokojnog oca, Gibonni se prisjetio i preminulog Dražena Vrdoljaka koji je prije dvadesetak godina pokrenuo Porin, i za svog i Oliverova sugrađanina dobio glasan aplauz.

Uz izravan prijenos na HRT-u nagrade su dodijeljene i od ranije poznatim dobitnicima Nagrada za životno djelo, a ove godine Porina su dobili Zoran Juranić, Zrinko Tutić i klapa Lučica.