DODIJELJENI PORINI

Pjesmu godine ima Detour, a najbolji album Oliver i Gibonni

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 18.03.2017 09:50
  • Objavljeno 17.03.2017 u 22:16
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

U splitskoj Spaladium Areni, treću godinu zaredom, održana je u petak navečer 24. dodjela glazbene nagrade Porin. Uz izravan prijenos na HRT-u svečanu dodjelu su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić

Porina za Najbolju izvedbu klasične glazbe dobila je Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj za kompoziciju 'Sunčana polja'.

Najboljim albumom tamburaške glazbe, koje je predstavio Marko Tolja, proglašen je album Siniše Leopolda 'Gold Collection' u izvedbi Siniše Leopolda i Tamburaškog Orkestra Hrvatske Radiotelevizije.

Nominirane u kategoriji Najbolja vokalna suradnja predstavila je Ivana Kindl, a Porina su dobili Oliver i Gibonni za pjesmu 'Sreća' s albuma 'Familija', za koji su ove godine bili nominirani u čak 12 kategorija.

Zahvaljujući na nagradi Gibonni je naglasio da se 'za ovu nagradu glasa doma u miru, bez stranačke stege, pa stoga zna da je ovo od srca'.

  • +10
  • +7

Poznati na Porinu

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Nominirane u kategoriji Najbolji album rock glazbe predstavili su Mladen Badovinac i Luka Barbić, a Porina je dobio Let 3 za album 'Angela Merkel...'.

'Život je bijeli brod, a glazba je sidro', zahvalio je na dobivenom Porinu pjevač Prlja.

Glumac Ivo Perkušić predstavio je nominirane u kategoriji Najbolji album etno glazbe, a nagradu je dobio album 'Ajde cure u...' sastava Singrlice, producenata Bernarda Mihalića i Tomislava Jozića.

Modna dizajnerica i pjevačica Matija Vuica i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja predstavili su nominirane u kategoriji najboljih vokalnih izvedbi.

Porina za Najbolju mušku vokalnu izvedbu dobio je Oliver Dragojević za pjesmu 'Gdje to piše?' s albuma 'Familija'. Zahvaljujući na nagradi, Oliver je napomenuo da kod kuće ima već 15-16 Porina, ali da mu je 'priznanje za pivanje uvik najdraže'.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotić

Josipa Lisac dobila je Porina za Najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme 'Moja magija'. Nagrada će joj zbog spriječenosti biti uručena naknadno.

Lucija Čustić Luce i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar bili su prezenteri kategorije Najboljeg novog izvođača godine, a Porina je dobila Antonela Doko.

Nominirane u kategoriji Najbolji džez album predstavio je Zoran Vakula i Porina predao u ruke Vedrana Ružića, za album 'Spiritual market'.

Goran Karan predstavio je nominirane u kategoriji Najbolji album zabavne glazbe, a Porin je otišao u ruke Tereze Kesovije za album 'Oči duše'. Terezu je vidno dirnut Mrle iz Leta 3 izgrlio i dopratio do pozornice, na kojoj je Tereza kazala kako je 'večeras jako sretna i ponosna jer prima taj prekrasan kipić u gradu Splitu za koji je vežu najljepše godine karijere'.

Ivan Dečak predstavio je nominirane u kategoriji Pjesma godine, a Porina je dobio Detour za pjesmu 'Zaljubila sam se' Nenada Borgudana.

Kategoriju Najbolji album godine i nominirane predstavili su Aljoša i Antonija Šerić, a Porina su dobili Oliver i Gibonni za album 'Familija'.

'Gibonni će i dalje pisati, a ja i dalje pivat', rekao je Oliver zahvaljujući na još jednom Porinu, dok je Gibonni zahvalio familijama svih koji su sudjelovali u stvaranju albuma godine. Prisjećajući se Oliverova i svog pokojnog oca, Gibonni se prisjetio i preminulog Dražena Vrdoljaka koji je prije dvadesetak godina pokrenuo Porin, i za svog i Oliverova sugrađanina dobio glasan aplauz.

Uz izravan prijenos na HRT-u nagrade su dodijeljene i od ranije poznatim dobitnicima Nagrada za životno djelo, a ove godine Porina su dobili Zoran Juranić, Zrinko Tutić i klapa Lučica.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!