RUŠI REKORDE GLEDANOSTI

Pet činjenica koje sigurno niste znali o hit seriji 'Yellowstone'

15.01.2023 u 15:50

Bionic
Reading

Serija je zarobila srca milijuna otkako je debitirala 2018. Iznimno popularna kaubojska obiteljska drama o vječnim i iznimno napetim političkim spletkama te otimanju zemlje potukla je među ostalim AMC-ov 'The Walking Dead', koji je držao rekord od 2018. godine

Jeste li znali da se serija nije uvijek snimala u Montani i da zamalo nije stigla do druge sezone? U nastavku donosimo iznenađujuće činjenice o Yellowstoneu koje su vam možda nepoznate.

Tek nekoliko epizoda

Možda je teško povjerovati, ali 'Yellowstone' je trebao imati samo deset epizoda. Budućnost serije nakon prve sezone očito je ovisila o izboru glavne zvijezde Kevina Costnera, proglašenog najboljim dramskim glumcem na friško održanoj dodjeli Zlatnog globusa. Bilo je pitanje hoće li nastaviti glumiti Johna Duttona ili ne. Na sreću obožavatelja, uloga mu se svidjela pa ju je odlučio reprizirati u drugoj, trećoj, četvrtoj i, vrlo brzo, petoj sezoni. 'Mnogo toga je realizirano zbog mene i dogovora da ću ja to raditi', objasnio je legendarni glumac u intervjuu za ABC.

Tvorac serije imao je nekoliko epizodnih uloga

Taylor Sheridan, glumac i autor serije (zaslužan za scenarije filmova 'Hell or High Water', 'Wind River' i 'Sicario'), nekoliko se puta pojavljuje kao trgovac konjima Travis Wheatley. Zapravo, imao je prilično veliku ulogu u četvrtoj sezoni, u kojoj ga je John angažirao da jaše za Yellowstone Ranch u njegovoj potrazi da postane 'glavni igrač' u svijetu konja. U stvarnom životu 51-godišnja zvijezda je uspješan jahač, a odrastao je na ranču u Teksasu i sudjelovao na natjecanjima u western jahanju.

Velik dio glazbe koja se čuje u Yellowstoneu izvodi Kevin Costner

Costner je također zaslužan za soundtrack serije. Njegov bend Kevin Costner & The Modern West nekoliko puta čuje se u seriji, a čak su snimili cjelovečernji album pod nazivom 'Tales From The Yellowstone'. Štoviše, glavni singl s tog albuma, 'Won't Stop Loving You', bio je inspiriran iskustvom njegovog lika kada je izgubio suprugu.

Obožavatelji mogu posjetiti set

Kao i zbog briljantnih likova i uzbudljivog zapleta, gledatelji vole seriju zbog njezine slikovite pozadine. Dok su prethodne snimane u Utahu, prije četvrte sezone snimanje je premješteno u Montanu, gdje bi se trebao nalaziti ranč Yellowstone. Sve scene snimljene su na ranču Chief Joseph u Darbyju, a fanovi ga mogu obići.

  • +14
Serija Yellowstone Izvor: Profimedia / Autor: Paramount Television / Everett / Profimedia

Yellowstone se nezaustavljivo širi

Zagriženi fanovi već će to dobro znati, ali nakon uspjeha prequela pod nazivom '1883', koji je zabilježio skromne početke dinastije Dutton u kasnom 19. stoljeću, gledatelji iščekuju potpuno novi spinoff, seriju '1923' s Helen Mirren i Harrisonom Fordom. Radnja će se pomaknuti gotovo 50 godina unaprijed i pratiti novu generaciju Duttona tijekom razdoblja prohibicije i Velike depresije.

1883 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube