SERIJA '1923.'

Na valu 'Yellowstonea': Nakon 37 godina Harrison Ford i Helen Mirren ponovno zajedno u seriji koja osvaja gledatelje, ali i kritičare

05.01.2023 u 14:13

Bionic
Reading

Zaluđenost serijom 'Yellowstone', koja je ponovno, i sasvim zasluženo, na sam vrh dovela Kevina Costnera, rezultirala je time da se napravi nova serija koja će pratiti priču o podrijetlu Duttonovih, a kako bi bili sigurni da imaju još jednog asa u rukavu, tvorci serije '1923.' angažirali su holivudske legende

Kaubojska obiteljska drama epskih razmjera pravi je TV fenomen koja je već dobila dva prednastavka, a na krilima dosadašnjeg uspjeha - stiže ih još. Riječ je dakako o hit seriji 'Yellowstone' iza koje stoji Taylor Sheridan, glumac, scenarist i redatelj.

Osim serije '1883' iz 2021., koja prati obitelj Dutton na njihovom putu prema opasnim prostranstvima na Zapadu, 16. siječnja na streaming servis SkyShowtime stiže još jedan najavljeni prednastavak u kojem ćemo vidjeti dvoje veterana, a njih ne treba posebno predstavljati: legendarnog Harrisona Forda, kojem je ovo prva TV uloga u karijeri i oskarovku Helen Mirren.

Serija '1923.' Izvor: Društvene mreže / Autor: Paramount+

Serija 'Yellowstone', u kojoj pratimo priču o moćnoj obitelj Dutton, vlasnicima ranča u Montani, najvećeg u SAD-u, opčinila je Amerikance, ali i ne samo njih. Opisana kao neowestern koji uključuje nevjerojatne prizore američkih prostranstava, zanimljive obiteljske odnose, ali i brutalne obračune i intrige kakvih se ne bi posramili ni Sopranovi, serija je posve zaokupila publiku otkad je premijerno prikazana još 2018. godine.

Tijekom ljeta prve sezone prikazane su na HRT-u, a sad su sve dostupne (pet sezona) na novom streaming servisu SkyShowtime, baš kao i spin-off '1883', dok se uskoro očekuje i serija '1923' s Helen Mirren i Harrisonom Fordom. Uz sve to tzv. Taylorverse širi se i na treći spinoff 'Yellowstonea', pod nazivom '6666', koji je već u produkciji, kao i 'Bass Reeves'.

  • +25
Serija '1923.' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMKMEDIA / ipa-agenc / IPA / Profimedia

Ovaj nastavak priča je o podrijetlu Duttonovih, koja će gledateljima predstaviti Jacoba (Harrisona Forda) i Caru Dutton (Helen Mirren), i koja će pratiti rano 20. stoljeće kada su pandemije, povijesna suša, kraj prohibicije i Velika depresija harali planinom na Zapadu, koju Duttoni nazivaju domom.

Poseban fokus stavljen je upravo na glavne zvijezde serije koji su, usprkos dugogodišnjoj karijeri, tek jednom prije serije '1923.' imali prilike surađivati. Harrison Ford i Helen Mirren zajedno su 1986. snimili film 'Obala komaraca', u kojem je, zajedno s njima, glumio i prerano preminula holivudska zvijezda, River Phoenix.

Yellowstone trailer Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kako je nedavno otkrila sama Helen Mirren, nova suradnja s Fordom bila je itekako drugačija. 'Odnos te 1986. bio je očito itekako drugačiji budući da je Harrison već bio velika filmska zvijezda, dok sam ja bila tek kazališna glumica iz Londona za koju nitko nije čuo. Danas je naš odnos drugačiji jer sam ga na neki način sustigla. Naravno, nikada ga neću u potpunosti sustići, no malo sam bliže nego što sam bila', rekla je 77-godišnja Helen Mirren za britanski The Times.

Snimanje nove serije za ove je holivudske velikane bilo posebno iskustvo, a i sam Ford je priznao kako se 'dobro zabavljaju' radeći zajedno.