sjećate li je se?

Pamtimo je kao jednu od najneuspješnijih hrvatskih predstavnica na Eurosongu, no Daria Kinzer nije odustala od pjevanja

16.12.2020 u 06:08

Bionic
Reading

U netipičnom izdanju Dore 2011., s čudnim konceptom koji više nije ponovljen, potpuno anonimna pjevačica za dlaku je pobijedila Jacquesa Houdeka i nastupila kao naša predstavnica na Eurosongu u Düsseldorfu s pjesmom Borisa Đurđevića. No zbog očite nespremnosti, a ni iskustva za golemu pozornicu, na kraju smo završili 15. u polufinalu pa je svrstavaju među najgore hrvatske nastupe na Euroviziji. To Dariju Kinzer nije poljuljalo u nastavku glazbene karijere

Daria Kinzer, po majci Hrvati­ca, a po ocu Njemica, pjevačica je koja je predstavlja­la Hrvatsku na Euroviziji 2011. s pjesmom na engleskom jeziku pod nazivom 'Celebrate'. Unatoč fijasku, nije odustala od Eurosonga pa se 2013. godine ponovo upustila u natjecanje za Eurosong, no kao predstavnica Švicarske.

Izvor: Društvene mreže

Glazba je bila Darijin izbor odmalena pa se roditelji nisu protivili kada je s 11 godina odlučila nastupiti u talent showu. Pjevala je 'Suze biserne' grupe Magazin i, na veliko iznenađenje, pobijedila. Pohađala je i Konzervatorij Franz Schubert u Beču. Nastavila je školovanje glasa kod poznatog pjevača mjuzikla i instruktora na Performing Arts Studios Vienna, Franka Thomasa, a potom kod uvažene pjevačice mjuzikla u Beču, Cornelie Zenz, te zvijezde mjuzikla Susan Rigvava-Dumas. Nakon što je završila ekonomski fakultet, smjer menadžment, paralelno je započela studij na fakultetu kazališne, medijske i filmske znanosti u Beču. Odlazak na Eurosong kao predstavnice Hrvatske bio joj je, rekla je - ispunjenje sna.

  • +3
Daria Kinzer Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

I dalje je glazbeno aktivna i pjeva šlagere na njemačkom jeziku te se orijentirala na karijeru u zemljama s tog govornog područja. Nedavno je izjavila da je zbog otkazanih koncerata i nastupa u klubovima prihvatila posao na kruzeru, na kojem je pjevala pet godina.

'Ovo je vrijeme itekako teško za nas glazbenike. Kad nema nikakvih događanja, za nas nema ni posla. Čak i kad su mjere popustile, mnogi orga­nizatori ustručavaju se organi­zirati veće događaje zbog straha od korone. Zato sam prihvatila posao na kruzeru', ispričala je za Fenix magazin.