BLAGDANSKI UGOĐAJ

Paljenjem lampica na Zrinjevcu i prve adventske svijeće u Splitu započelo obilježavanje Adventa

30.11.2019 u 22:07

Bionic
Reading

U Zagrebu je paljenjem lampica na Zrinjevcu započelo svečano obilježavanje Adventa, dok je u Splitu ulazak u Advent obilježilo paljenje prve svijeće te otvorenje klizališta

Paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu u 17 sati započeo je ovogodišnji Advent u Zagrebu koji ove godine ima tri glavne teme: Orašar i baština, Ekologija i održivost te pristupačnost za osobe s invaliditetom.

  • +7
Zagreb: Paljenjem lampica na Zrinjevcu svečano otvoren Advent 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U 18 sati otvoren je omiljeni Ledeni park na Tomislavovom trgu, a na otvorenju je izvedena baletna predstava na ledu 'Orašar u Ledenom kraljevstvu' u režiji Anje Maksić Japundžić, a na otvorenju su bili i klizači iz kluba 'Pahuljice', te mlada klizačica Lana Kosi i trenutno najnagrađivaniji hrvatski klizački par, Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru.

Na najvećem klizalištu na otvorenom u ovom dijelu Europe svoje vještine posjetitelji će moći pokazati svakodnevno od 10 do 23 sata, a prvi put ove godine uz glazbeni program koji traje od 19 do 22 sata.

  • +5
Split: Paljenjem prve adventske svijeće započeo Advent u gradu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Program na Zrinjevcu, svojevrsnom srcu cijele manifestacije, započeo je koncertom Roberta Marekovića i Swingersa, a u 19.45 paljenjem lampica i službeno je započela blagdanska čarolija u Zagrebu.

I u Splitu je danas započelo obilježavanje Adventa i to nastupom Mažoretkinja grada Splita i Corsa Adriatice. Svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije započelo je u 17 sati u Đardinu uz tradicionalno paljenje adventske svijeće, prigodni glazbeni program i spektakl na ledu koji su priredili članovi klizačkog kluba Zagrebačke pahuljice.

BLAGDANSKO OZRAČJE

Advent u Rijeci: Na Korzu je uz vatromet upaljena blagdanska rasvjeta

Pogledaj galeriju

Bogati program u Đardinu nastavio se uz nastup dječjih zborova i zborova međunarodnog festivala Cro Patria. U Marmontovoj ulici Splićane je razveselio razigrani program na školici, a za najveseliji početak Adventa zaduženi su bili Gustafi.

Advent u Zagrebu

Baletnom predstavom 'Orašar u Ledenom kraljevstvu' otvoreno najveće klizalište na otvorenom u ovom dijelu Europe

Pogledaj galeriju