IZNENADIO SVE

Ovome se nitko nije nadao: Dirljivom objavom Dino Rađa zahvalio svojoj bivšoj supruzi

10.10.2018 u 14:34

Bionic
Reading

Iako ju nije spomenuo u svojem službenom govoru, prilikom svečanog ulaska u Košarkašku kuću slavnih, Dino Rađa svojoj je bivšoj supruzi Željani na najljepši mogući način zahvalio podužom objavom na Facebook profilu

Svojim posljednjim potezom košarkaška legenda nemalo je iznenadila sve svoje obožavatelje na njegovom službenom Facebook profilu. Nakon što je u rujnu na svečanoj ceremoniji ušao u Košarkaškoj kući slavnih u Springfieldu, te se u službenom govoru zahvalio svojoj obitelji, a ponajviše svojoj supruzi Viktoriji Rađi, Dino Rađa otkrio je da je još jedna itekako zaslužna za njegov uspjeh.

Riječ je o njegovoj prvoj supruzi Željani, nekadašnjoj košarkašici Jugoplastike, s kojom ima sina Duju. U podužoj objavi na Facebooku, pažljivo je biranim riječima zahvalio i njoj na svemu i uz to stavio fotografije na kojoj su svi zajedno - Željana, Dino i Viktorija.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Željana.

Ko ne zna to mi je bivša žena. U ciloj ovoj priči ima i ona svoju ulogu. Od juniorskih dana se znamo. U ono doba postojala je i ženska ekipa Jugoplastike. Trenirali su u istoj dvorani, a kako nismo imali vrimena izlazit vanka, dosta nas smo se međusobno simpatizirali i vezivali.

Tako smo ona i ja rano krenili skupa. Ja 18-19, a ona 19-20 godina. Oženili smo se 90-e godine prije mog odlaska u RIm. Vatrogasni dom u Kastila. 70 ljudi, između ostalih piva nan je i Oliver. Ka prijatelj, a ne ka bend zadužen za muziku. Posli Rima je bila s menon u Bostonu sve 4 godine.

Ja san u to doba bija skroz posvećen košarci. Nije se izlazilo nigdi. Trening, spavanje, hrana i tako u krug. Moralo se jest u određeno vrime da se može spavat šta više i odmarat. Uloga žene u životu sportaša se previše gleda kroz cipele i torbe, a niko ne zna koliki uteg one nose. Nije joj bilo lako većinu vrimena bit sama, pogotovo liti jer su pripreme trajale po 4-5 mjeseci.

Željana je dala veliki doprinos mojoj karijeri koja je tada bila na vrhuncu. Naš prekid je isključivo naša stvar. Ostalo je prijateljstvo i međusobno poštovanje, a najvažnije naš Duje koji je uvik bija u prvom planu i njoj i meni. I dan danas smo u dobrin odnosima. Bila je i u Americi na HOF ceremoniji.

Inače, obje moje žene su rođene 7.7. pa recite da ne znan gađat.'

  • +10
Dino Rađa Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX