NEOČEKIVANI RAZVOJ SITUACIJE

Ovome se nisu nadale: Iako nisu dobile ni novčića za nastup na Super Bowlu, Shakira i J.Lo itekako su profitirale

05.02.2020 u 19:03

Bionic
Reading

Čast da ove godine nastupe na poluvremenu Super Bowla pripala je dvjema pop divama - Shakiri i Jeniffer Lopez. Latinoameričke pjevačice na pozornici su izvele niz skraćenih verzija svojih najvećih hitova koje je publika pjevala u glas, a o njihovom nastupu danima se pričalo. No, ni same nisu očekivale da će im nastup koji je izvele besplatno donijeti veliki profit. Zajednička prodaja njihove glazbe dan nakon koncerta je porasla za nevjerojatnih 843 posto

NFL nikada dosad nije plaćao nastupe na poluvremenu Super Bowla za koji se procijenjuje da je utrošeno oko 10 milijuna dolara, no zato glazbenicima osigurava odličnu reklamu. Shakira i Jennifer Lopez nisu dobile ni novčića za nastup na Super Bowlu, ali se njihov angažman itekako isplatio.

Prema pisanju portala Billboard prodaja pjesama Shakire i J.Lo skočila je za nevjerojatnih 843 posto dan nakon održanog nastupa o kojem sanjaju sve svjetske zvijezde.

Nakon nastupa na Super Bowlu njihova glazba odjednom je doživjela ponovni skok na hit ljetvicama. Shakirin zaboravljeni hit 'Whenever, Wherever' koji je snimila kada joj je bilo 19 godina ponovno se popeo na vrh iTunesove liste pjesama. Bolji je to rezultat nego kada je pjesma tek izašla.

  • +18
Shakira i Jennifer Lopez na Superbowlu Izvor: EPA / Autor: LARRY W. SMITH

U top 10 pjesama ovog su se tjedna našli i Shakirini hitovi 'Hips Don't Lie' (#3), 'Waka Waka' (#5) i 'She Wolf' (#8), a kolumbijska pjevačica je nakon nastupa koji su gledali milijuni gledatelja diljem svijeta najavila i turneju koja je u planu dogodine.

Pjesme Jennifer Lopez zabilježile su 8.000 skidanja dan nakon nastupa i nešto manje od 1.000 skidanja na dan nastupa.

Shakira & J. Lo's FULL Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Shakira i J.Lo nastupile su pojedinačno na poluvremenu ovogodišnjeg Super Bowla u Miamiju, a potom su zajedno zaključile nastup, pozdravivši se s publikom. O njihovom se nastupu danima pričalo, no nije se svima svidjelo ono što su gledatelji imali prilike vidjeti na malim ekranima.

Novinar Piers Morgan je njihov nastup ocijenio neprimjerenim za gledanje u prime timeu, istaknuvši kako su njihov nastup gledala i djeca. Morgan smatra kako je na sceni bilo previše neprimjerenih točki, poput one u kojoj se J.Lo vrti oko šipke i one u kojoj Shakira u minijaturnom kostimu izvodi trbušni ples i valja se po podu.

  • +12
Jennifer Lopez na Super Bowlu Izvor: Profimedia / Autor: Angela Weiss / AFP / Profimedia