LUKE PERRY

Ovo su scene i trenuci zbog kojih smo zavoljeli Dylana McKaya

05.03.2019 u 14:06

Bionic
Reading

Uloga u seriji 'Beverly Hills 90210' otvorila mu je vrata Hollywooda, a sve do svoje iznenadne smrti, nakon teškog moždanog udara, javnost ga je poistovjećivala upravo s likom Dylana McKaya. Donosimo vam neke od najupečatljivijih scena

Dylana McKayja utjelovio je 1990. godine, kada je u drugoj epizodi, kao 'zločesti dečko', 'ušetao' na male ekrane i doslovce preko noći postao tinejdžerski idol i san mnogih djevojaka. Upravo priča o njemu, 'zločestom dečku', koji zapravo to nije, njegov izgled, ali i ljubavni trokut u kojem se našao s dvije najbolje prijateljice - Brendom Walsh, koju je glumila Shannen Doherty, i Kelly Taylor (Jennie Garth), držala je prikovanima za ekrane milijune diljem svijeta.

  • +18
Luke Perry Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nažalost, Luke Perry preminuo je jučer od posljedica teškog moždanog udara i ostavio tugu u srcima mnogih. A kako je otprilike izgledao njegov put u seriji 'Beverly Hills 90210', u kojem je glumio od 1990. do 1995. godine i potom od 1998. do 2000., pogledajte kroz ove gifove i YouTube videa.

Jedan od prvih izlazaka Brende i Dylana završio je tako da su se posvađali, jer je ponovno isplivalo na površinu da je njegov vječito odsutan otac glavni krivac za njegovo buntovno ponašanje. U jednom trenutku Dylan zgrabi teglu sa cvijećem i razbije ju o pod, a Brenda krene bježati, sve dok ju on ne sustigne. Trenutak prepun emocija zbližio je njih dvoje i to je zapravo početak njihove turbulentne veze.

Proljetni ples u školi napokon je potvrdio vezu Brende i Dylana, koji su tamo stigli prvi puta službeno kao par. Nakon plesa završe u hotelu i provedu noć u kojoj Brenda izgubi nevinost.

Uz pjesmu REM-a 'Losing My Religion' odigrao se trenutak koji je obilježio seriju - nakon što, u strahu da je trudna, odluči da nije spremna za tako ozbiljnu vezu, Brenda prekida s Dylanom i slama mu srce.

Dylan i Brenda - prekid Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Dok Brenda boravi u Parizu, ljubavne iskre javljaju se između Dylana i Kelly. Obožavatelji diljem svijeta ostali su šokirani shvativši da Dylan bira između dvije najbolje prijateljice te na kraju bira Kelly.

Dylan i Kelly - afera Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sve se promijenilo i kada je Dylan saznao da mu je otac poginuo u automobilskoj nesreći. Do kraja treće sezone Dylan i njegov otac uspijevaju pronaći zajednički jezik, no, prije negoli se 'do kraja' pomire, njegov otac pogiba nakon što mu je ispod automobila eksplodirala bomba.

Kada se Dylan vrati iz Meksika, Brandon mu na sve načine pokuša reći kako je on u vezi s Kelly, no odluči da to ipak neće napraviti kada shvati da Dylan ponovno utapa tugu u alkoholu, strahujući da bi time samo pogoršao situaciju. Dylan ipak saznaje, opija se i uleće na Donnin debitantski bal, a nakon što tamo napravi scenu, Donnina majka ga izbacuje van. Na kraju završi u noćnom klubu i odvodi prostitutku kući, gdje ga čeka Kelly da mu se ispriča.

Dylan doznaje da su Kelly i Brandon u vezi Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Brenda je otišla u London studirati glumu, a na njezino mjesto dolazi Valerie Malone, koju je utjelovila Tiffani Thiessen. Riječ je o kćeri obiteljske prijateljice koja je počinila samoubojstvo, a Walshevi joj žele pomoći. Valerie se ubrzo pokazala kao glavna manipulatorica, koja svim silama želi zavesti Dylana. I to joj na kraju uspijeva.

Kako bi se osvetio ubojici svog oca, Dylan se koristi svojim zavodničkim moćima i osvaja njegovu kći Toni Marchette. Na kraju se zaljubi u nju i njih dvoje se odluče vjenčati na Havajima, što toliko razbjesni njezinog oca da on naruči Dylanovo ubojstvo. Dan nakon njihovog vjenčanja, umjesto Dylana, ubojica pogađa Toni.

Dylan se ženi Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Pogođen smrtu svoje supruge Toni, očajni Dylan stiže na njezin sprovod, a na kojem ju njezin otac povuče sa strane, da pištolj i zamoli da ga ubije. Dylan to odbija uz riječi da je sad sve razriješeno. Odlazi kući, pakira se i dok se penje na motor, dolazi Brandon s kojim se oprašta.

Dylan odlazi Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Usred devete sezone, Dylan iznenadi svoje prijatelje pojavivši se nepozvan na večeri povodom Dana zahvalnosti kod Walshevih. Kako otkriva, živio je s Brendom u Londonu, a nakon finalnog prekida vratio se kući jer su mu nedostajali prijatelji, ali i Kelly. Njih dvoje ponovno završe zajedno. Dylan u međuvremenu proda kuću, kao i Porsche u kojem je ubijena Toni, a potom odluči spaliti i sav novac koji je dobio za to. U tom trenutku dolazi diler i nudi mu heroin...

Dylan se vraća Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U posljednjoj epizodi Dylan napokon diplomira na California University, a Kelly i on raspravljaju o mogućoj zajedničkoj budućnosti, što dovodi do toga da ona raskida zaruke s Mattom. Uz riječi da joj treba neko vrijeme da sve procesuira i postane spremna 'predati mu se', serija završava njihovim poljupcem na vjenčanju Donne i Davida, ostavljajući gledateljima da sami smisle savršeni kraj.

Beverly Hills 90210 veliko finale Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube