IZBOR CNN-A

Ovo su nove najbolje serije koje smo gledali u 2022. godini

23.12.2022 u 16:07

Bionic
Reading

Puno ljudi slobodno vrijeme voli provoditi uz ekrane gledajući omiljenu seriju, a zadnjih godina hiperprodukcija serija iznjedrila je neke stvarno dobre naslove. Ako ste obožavatelj serija, neke su se sigurno već našle na vašem popisu, a možda date šansu i seriji koju ste dosad preskakali

Baš kao i prethodnih godina, serije su okupirale slobodno vrijeme mnogih obožavatelja. Posebno popularne su limitirane serije, a nedvojbeno su postale dominantan kreativni žanr na televiziji i streaming servisima. Ipak, i one serije čije smo sezone prestali brojati još uvijek nas drže napetima u iščekivanju.

Pozlaćeno doba

Ova serija dostupna je na HBO-u, a ubrzo je postala prava hit serija o kojoj se priča. Američka povijesna drama prati priču mlade žene koja dolazi u New York sredinom 19. stoljeća, u vrijeme velikog naseljavanja grada te rasnih i klasnih problema američkog društva.

Zmajeva kuća

HBO-ov odgovor na veliki uspjeh serije 'Igra prijestolja' također je osvojio mnoge gledatelje, zaljubljenike u svijet ranije predstavljen na Netflixu. Tematizira interni rat za nasljeđe unutar kuće Targaryen na vrhuncu moći, 172 godine prije rođenja Daenerys Targaryen.

Pachinko

Djelujući u različitim vremenskim okvirima, Appleov pogled na japansku okupaciju Koreje početkom 20. stoljeća te na generacije koje su uslijedile ponudio je fascinantnu povijesnu priču. Ipak, još uvijek ima srcedrapateljnih momenata koji povezuju gledatelja sa serijom i likovima. Kao dodatan bonus, serija ima jednu od najboljih uvodnih i odjavnih sekvenci.

Wednesday

Iako je serija tek nedavno stigla na Netflix, ostvarila je velik uspjeh i odmah je prepoznata od strane kritike i publike. Riječ je o projektu s potpisom Tima Burtona, a inspirirana je serijom 'Obitelj Adams'. Također, mnogi pričaju o briljantnoj Jenni Ortegi koja tumači glavnu ulogu i tjera da se naprosto zaljubite u ovu mračnu seriju.

Pacijent

Ovo je priča o psihoterapeutu koji je nedavno izgubio suprugu, koji se nađe u zarobljeništvu serijskog ubojice s neobičnim zahtjevom da obuzda svoje ubilačke porive. Dok terapeut razotkriva um ovog bolesnog čovjeka, on se također mora nositi sa svojim potisnutim problemima. Terapeuta glumi Steve Carell, jedan od najpoznatijih američkih komičara. Serija je dostupna na Fox Extended streaming servisu.

Stubište

Popularni glumci Colin Firth i Toni Collette ispričali su istinitu priču o mrtvoj supruzi, Kathleen Peterson, i suđenju njezinu mužu, Michaelu. Ovoj oštroj i provokativnoj dramatizaciji prethodili su dokumentarci, a cijela priča bila je popraćena u medijima koji su utjecali na razvoj priče.

Bijeli lotus

Trenutno najpopularnija serija koju nudi HBO je 'Bijeli Lotus'. Ova američka crna komedija-drama prati zanimljive goste i zaposlenike izmišljenog lanca odmarališta 'White Lotus'. Neobični su jer se svakim danom njihovog boravka u resortu otkriva njihov um koji na idiličnom odmoru počinje pokazivati psihosocijalne disfunkcije.

Čak i ako niste dosad stigli pogledati ove serije, o njima ste sigurno čuli bar nešto što će vas privući, a s obzirom na sve pozitivne komentare - nećete pogriješiti!