UMJETNIČKA DUŠA

Ovo je Ema Bregović, najstarija od tri kćeri koje je legendarni Goran Bregović dobio u braku s Dženanom

13.06.2021 u 10:19

Bionic
Reading

Sa bivšom manekenkom Dženanom, s kojom je u vezi od 1977., a u braku od 1993. godine, Goran Bregović dobio je tri kćeri - Emu, Unu i Lulu, a upravo je najstarija od njih tri jučer u Beogradu imala svoju izložbu

Legendarni glazbenik nikada nije krio što mu kćeri Ema, Una i Lulu imaju francusko državljanstvo i žive u Francuskoj, u 'normalnoj zemlji' s 'normalnim patriotizmom', u kojoj se 'ne mora uvijek ratovati i žrtvovati se'.

Supruga i ja smo im ostavili slobodu izbora pa će same odabrati što žele. Najstarija Ema studira slikarstvo, srednja Lulu je vitka i visoka, prava ljepotica, ali se ne želi baviti manekenstvom premda ima ugovor s jednom od najvećih svjetskih agencija, čiji su je skauti zapazili na ulici, a najmlađa Una još je premala da bi se vidjelo na koju će stranu potegnuti. Sve smo ih upisali u baletnu i muzičku školu, ali ih je jedino Lulu završila', izjavio je Bregović svojedobno.

  • +2
Ema Bregović Izvor: Pixsell / Autor: Miran Maricic/PIXSELL

A upravo je njegova najstarija kći već imala nekoliko samostalnih izložbi u Parizu, ali i Beogradu, gdje je jučer predstavila svoje nove radove. U kinodvorani Balkan otvorena je njezina izložba 'Don't worry', na kojoj je predstavila radove nastale u posljednjih nekoliko godina.

'Ne mislim da me ikada sputavalo to što sam kćerka Gorana Bregovića. Roditelji su mi govorili da ništa ne može pasti s neba, da se mora puno raditi i da je to suština života', rekla je jednom prilikom za srpske medije Ema Bregović i dodala:

'Živimo jednostavno, bez glamura, družim se sa normalnim ljudima. Roditelji su me uvijek tjerali studirati, možda upišem još jedan fakultet. Zanimaju me filozofija, psihologija i antropologija.'