gladni oskarovci

Ovako se jelo na Oscarima: Pereci i šampanjac s potpisom Brad Pitta

13.03.2023 u 17:57

Bionic
Reading

Nakon napornog dana priprema i svečane večeri pune emocija, uzvanici Oscara okupili su se na posebnoj gala zabavi. Osim muzike i druženja, uzvanicima je bila poslužena i svečana večera, a osim ukusne hrane, poslužen je i šampanjac Brada Pitta

Najglamuroznija noć u godini sigurno nije najjednostavnija noć koju su poznate zvijezde provele. Započevši svoj dan uljepšavanjem za večer, glamurozan crveni tepih, sama ceremonija dodjele i zabava nakon velike svečanosti iscrpljuju, a catering najvažnije večeri u svijetu filma iznimno je bitan jer o njemu ovise najveća imena iz svijeta filma. I ove godine taj zadatak pripao je poznatom chefu, a ovaj put i sam voditelj Jimmy Kimmel potrudio se da njegovi gosti ne budu gladni.

Jimmy Kimmel pobrinuo se da večer prođe u najboljem redu pa je mislio i na gladne posjetitelje. On i njegovo osoblje zajedno s Akademijom pripremili su za svakog gosta paketić s hranom. Kutija je bila i simpatičnog izgleda jer se na njoj nalazila karikatura voditelja koji drži Oscar, a unutra je svaki gost mogao pronaći nešto za okrijepiti se.

U kutijama je publika mogla pronaći perec Shappy Pretzel Co., ekološki osviještene aluminijske boce vode, slatkiše Sour Patch i rukom pisanu poruku samog domaćina. 'Nije li ovo lijepo iznenađenje?' na papirić je napisao Kimmel te dodao: 'P.S. — Donacija u moje ime uplaćena je Regionalnoj banci hrane L.A.-a.'

Poznato je da je voditelj dugogodišnji obožavatelj pereca koji su postali fenomen u Hollywoodu i šire. Glumački par Adam Shapiro i Katie Lowes pokrenuli su tvrtku 2020, a cijela je priča nastala jer je Shapiru toliko nedostajao specijalitet njegovog rodnog grada da je počeo sam izrađivati perece koje je kasnije pretvorio u pravi posao.

Osim svojevrsnog lunch boxa, za uzvanike Akademije pripremljena je i prava gala večera. Poznati chef Oscar Wolfgang Puck već 29 godina bio je zadužen za servirano, ove je godine glavni i odgovorni bio Elliott Grover, britanski chef koji je na jelovnik 'ubacio' i britanske specijalitete.

Uzvanicima je bila poslužena riba, govedina, krumpirići, pita s piletinom, pet vrsta tjestenine i pečena piletina na azijski način, ali i dimljeni losos u obliku zlatnog kipića.

  • +17
Oscari 2023. Izvor: Profimedia / Autor: Kevin Sullivan / Zuma Press / Profimedia

'Imamo pet vrsta tjestenine, od agnolottija do tjestenine s tartufima, veganske pizze, pizze s kineskim začinima, Hunan patlidžana preko riže i vegetarijanske verzije hrskave salate od rižinih rakova restorana West Hollywood', rekao je Puck na predstavljanju jelovnika.

Pojedeno je bilo zaliveno šampanjcem 'Fleur de Miraval', čiji je suvlasnik Brad Pitt. Šampanjac, čija boca košta gotovo 400 dolara, već drugi je put glavno piće svečane ceremonije, nakon što je zamijenio Piper-Heidsieck, koji je sedam godina bio službeni šampanjac dodjele.

  • +44
Moda na 95. dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: KYUSUNG GONG / PICTURELUX / PROFIMEDIA