u 64. godini

Jamie Lee Curtis nije krila iznenađenje zbog Oscara, a reakcija govori sama za sebe

13.03.2023 u 16:57

  • +8

Jamie Lee Curtis

Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Nakon 45 godina u Hollywoodu, glumica Jamie Lee Curtis zaslužila je svoju prvu nominaciju za Oscar, a čini se da je jedna bila i dovoljna da zlatni kipić ode baš u njezine ruke. U emotivnom govoru dotakla se nepotizma, a njezina reakcija sreće i iznenađenja mnoge je dirnula

Film 'Sve u isto vrijeme' sinoć je osvojio čak sedam zlatnih kipića i to u kategorijama za najbolju glavnu glumicu (Michelle Yeoh), najboljeg sporednog glumca (Ke Huy Quan), najbolju sporednu glumicu (Jamie Lee Curtis), najbolji scenarij, najbolju montažu, najbolju režiju te najbolji film. Osim trijumfa samog filma, glumica Jamie Lee Curtis koja je dobro poznata i cijenjena u Hollywoodu ovom je ulogom dobila svoju prvu nominaciju - pa i prvi Oscar!

Sam film snimljen je prije tri godine, no njegova premijera dugo je odlagana zbog pandemije. Iako nije bio ovogodišnji favorit, čini se da je ova SF priča osvojila Akademiju. Filmu u prilog ide i činjenica da su društvene mreže proslavile film koji je brzo stekao popularnost.

Jamie Lee Curtis nije mogla sakriti emocije kada su prozvali njezino ime, a posebno emotivan govor uslijedio je na pozornici.

  • +4
Dodjela Oscara Izvor: EPA / Autor: ETIENNE LAURENT

Nakon što su pročitali njezino ime, glumica je u nevjerici prošaptala 'začepite' ('shut up') prije nego što je izašla na pozornicu da preuzme nagradu. Rukama je prekrila usta u čuđenju i krenula prema pozornici gdje ju je čekao njezin kipić.

@dailymail Jamie Lee Curtis’s reaction to winning her FIRST OSCAR! 🙌🏼😭 #fyp #oscars95 #champagnecarpet #oscars2023 #jamieleecurtis ♬ original sound - Daily Mail

'Moja majka i moj otac bili su nominirani za Oscara u različitim kategorijama', rekla je te kroz suze uzviknula 'A ja sam upravo dobila Oscar!'

Glumica se prisjetila svoje majke Janet Leigh koja je 1960. bila nominirana u istoj kategoriji za film 'Psiho', no tada je pobjedu odnijela Shelley Winters za ulogu u filmu 'Dnevnik Anne Frank'. Njezin je otac pak Tony Curtis koji je 1959. bio nominiran za najbolju mušku ulogu u filmu 'The Defiant Ones', no tada je zlatni kipić otišao u ruke Davida Nivena.

S 63-godišnjakinjom su u kategoriji bile nominirane i Kerry Condon, Stephanie Hsu, Hong Chau te Angela Bassett koja nije mogla sakriti tugu zbog propuštene prilike. Glumica nije uspjela sakriti tugu na licu te nije ni zapljeskala, što su mnogi korisnici društvenih mreža okarakterizirali kao nekolegijalno ponašanje.

Iako njezina karijera traje već 45 godina, jučerašnja noć ostat će zauvijek zapamćena u njezinoj karijeri.

Jamie Lee Curtis tako se pridružila nedavnim najboljim sporednim glumicama poput Ariane DeBose, Youn Yuh-Jung, Laure Dern, Regine King i drugih.

  • +12
Dodjela Oscara 2022. Izvor: Profimedia / Autor: VALERIE MACON / AFP / Profimedia