ljeto u kinu

Ovakav psihološki triler smo dugo čekali

25.07.2018 u 15:55

Bionic
Reading

Film 10x10 držat će vas u napetosti do samog kraja

Atlanta, Georgia. Ton majstor Lewis (Luke Evans) prati kretanje cvjećarke Cathy (Kelly Reilly) i zatim napadne usred bijelog dana, savladavši ju u javnoj garaži i strpavši u svoj auto. U njegovoj udaljenoj kući zatvori ju u zvučno izoliranu sobu gdje ju, tijekom jednog dugog dana, neprestano ispituje, a njegova pitanja – i Cathyjini borbeni odgovori – na površinu izvuku niz tajni. Percepcije se mijenjaju, kao i dinamika odnosa u ovoj zastrašujućoj igri miša i mačke koja ima smrtonosne posljedice…

Triler koji će u napetosti držati gledatelje cijelo vrijeme zbog raznovrsnih prevrata, 10x10 oslanja se na istančanu glumu Lukea Evansa i Kelly Reilly.

Smještena u Atlantu, ova klaustrofobična, ali dinamična priča vrti se oko Lewisa (Evans), naizgled prosječnog muškarca, i Cathy (Reilly) koju otme usred bijelog dana i odvuče u svoju udaljenu kuću kako bi ju zaključao u zvučno izoliranu prostoriju (veličine 10x10 stopa, to jest, približno 3x3 metra). Nakon što uslijedi nekoliko intenzivnih sesija ispitivanja, Lewisove zagonetne motivacije polako se razotkrivaju, a zaplet se komplicira usporedno s tajnama koje izađu na vidjelo dana. Ništa, možemo sa sigurnošću reći, nije onakvo kakvim se isprva čini.

„Film je kompleksan i napet psihološki triler sa zanimljivim prevratima,“ sažeo je Evans. „Vrlo je inteligentna priča koja se oslanja zapravo samo na dvije osobe u jednoj sobi. Stalno tjera gledatelje da mijenjaju svoju procjenu toga tko je u krivu, a tko u pravu, da zaključuju što je čiji plan.“

Kelly Reilly, poznata po ulogama u mračnim pričama poput horora Eden Lake i hvaljenoj kriminalističkoj seriji True Detective, izjavila je da ju je i privukao psihološki aspekt priče.

Sukobi u maloj prostoriji tražili su od Evansa i Reilly da unesu u te scene maksimum energije i koncentracije. „ Neke od tih scena uistinu su mračne i vrlo fizički zahtjevne,“ rekao je Evans. „Kelly i ja morali smo se puno boriti u filmu, a neke scene su pogotovo brutalne. Bilo je vrlo intenzivno. Nekih dana je bilo teže isključiti se iz tog svijeta, ali moraš jer bi inače poludio.“

Jedna od zanimljivosti ovog filma je to što se smjer priče neprestano mijenja kako gledatelji ne bi znali što očekivati. Upravo takva balansirana mješavina napetih zapleta, ritma razvoja priče i intrigantne psihologije čine 10x10 napetim trilerom koji će se uvući gledateljima pod kožu.

Redateljica Ewing očekuje da će gledatelji izaći iz kina sa znojnim dlanovima i raširenim zjenicama. „Nadam se da će ih uzdrmati!“ nasmijala se.

Psihološki triler 10x10, u distribuciji Blitza, pogledajte od 26.7. u CineStaru i ostalim kinima.