KREĆE NOVI PROJEKT

Ovaj put zauvijek: Ugašena HRT-ova emisija 'Pola ure kulture'

21.12.2018 u 10:27

Bionic
Reading

Kultna emisjija 'Pola ure kulture' koja se pod uredničkom palicom Branke Kamenski 24 godine prikazivala na HRT-u više se neće emitirati. No, umjesto nje HRT je svojim gledateljima pripremio novu koju će uređivati i voditi Dražen Ilinčić

Urednica Branka Kamenski u srijedu navečer se oprostila od publike rekavši kako u skoro četvrt stoljeća emisiju nisu uspjeli urediti niti političari niti kulturni lobiji. Emisija koja je tijekom svojega dugogodišjneg emitiranja stekla veliku popularnost i ranije imala stanke u prikazivanju, sudeći po odjavi - sada se potpuno gasi.

Po prisavskim kuloarima se priča da je do toga došlo na inicijativu same urednice jer je smatrala da se format emisije kao takve potrošio.

No na 'njezino mjesto' stiže nova emisija. Zvat će se 'Kultura s nogu' počet će s emitiranjem početkom siječnja u prime timeu u 20.05 na Prvom Programu čime se kultura na velika vrata vraća u udarno vrijeme HRT-a i to uživo. Uređivat će je i voditi još jedno omiljeno HRT-ovo lice, Dražen Ilinčić. Branka Kamenski u toj bi emisiji, prema njezinoj vlastitoj želji, trebala raditi kao 'back' urednik.

'To će biti emisija o informacijama o događajima o kulturi na zabavan način u kojoj se gosti ne propituju o aktuanostima teme zbog koje su pozvani nego će se s njima razgovarati o nekim drugim temama. Trajat će pola sata, i uz mene će biti voditelj Ivan Colarić. Bit će dinamično, brzo s dvije ture gostiju, a u sklopu emisije bit će i prilog o tjednom kulturnom pregledu', ispričao je za tportal Dražen Ilinčić.

  • +6
Dražen Ilinčić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL