SADA SE I TAJ DETALJ ZNA

Otkriveno zašto Kate Middleton na vjenčanju neće biti kuma Meghan Markle

26.04.2018 u 06:40

Bionic
Reading

Za manje od mjesec dana u dvorcu Windsor održat će se najiščekivanije vjenčanje godine - ono princa Harryja i Meghan Markle. Iz dana u dan obožavatelji kraljevske obitelji dobivaju sve više informacija o vjenčanju, no jedna je stvar još uvijek nepoznanica

I dok je princ Harry već upitao svog starijeg brata, princa Williama, da mu bude vjenčani kum, nitko ne zna tko će dobiti tu čast da pred oltarom stoji rame uz rame s Meghan Markle. Zapravo, malo je poznato koje će uloge imati članovi kraljevske obitelji, osobito Harryjeva šogorica Kate Middleton, koja je u ponedjeljak 23. travnja rodila treće dijete. Koja će biti njezina uloga? Stručnjaci nagađaju - vjerojatno nikakva.

  • +21
Meghan Markle i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, kako je rekla jedna od stručnjakinja za sve vezano uz kraljevsku obitelj, Marlene Koenig, vojvotkinja od Cambridgea neće doći ni na djevojačku zabavu. S druge strane, ona je buduća kraljica, kada William preuzme titulu od svog oca, stoga ta uloga za nju ne bi bila primjerena.

'Iskreno, Harry i Meghan bit će sretni što će Kate uopće biti prisutna jer je tek rodila treće dijete. Rekli su joj kako ju ne žele zamarati ni s čime, niti tražiti od nje da im pomaže. Žele samo da uživa u njihovom danu', rekao je izvor blizak kraljevskoj obitelji za Vanity Fair.

Budući da su uloge kuma i djeveruša uglavnom rezervirane za neudane dame, jedina bi titula koju bi Kate mogla imati bila matron of honor. U Hrvatskoj takvo što ne postoji jer je riječ o udanoj ženi koja je zapravo mladenki na dispoziciji i pomaže joj u svemu. No ona to neće biti, baš kao što tu ulogu nije imala ni na vjenčanju svoje sestre Pippe Middleton.

  • +8
Meghan Markle i Kate Middleton prvi put zajedno u javnosti Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Hannah McKay

Tada je odbila bilo kakvu počasnu ulogu ne želeći zasjeniti svoju sestru na njezin najveći dan. 'To je varljiva situacija za Pippu. Naravno da bi htjela sestru pored sebe za tako važan dan, jer kome može vjerovati da će sve proći kako treba ako ne rođenoj sestri? No ako ti je sestra buduća kraljica, zasjenit će mladenku i privući svu pažnju na sebe. Kate će biti u pozadini koliko god to može', rekla je uoči vjenčanja Pippe Middleton u svibnju 2017. godine autorica knjiga o kraljevskoj obitelji, Judy Wade.

Baš kao i prilikom sestrinog vjenčanja, Kate će se zasigurno truditi da ne zasjeni Harryja i Meghan na njihovom slavlju. No zato će svojih pet minuta dobiti princ George i princeza Charlotte te će nositi prstenje, ali i pridržavati dugi šlep vjenčanice.