LIJEPA GESTA

Otkriveno što je Kate Middleton dobila od supruga za rođenje trećeg djeteta

22.05.2018 u 09:45

Bionic
Reading

Sukladno tradiciji, princeze i vojvotkinje nakon rođenja djeteta od svojih supruga na poklon dobivaju vrijedne komade nakita. Baš kao i nakon rođenja princa Georgea, a potom princeze Charlotte, ponosni otac i brižni suprug i ovoga je puta bio itekako darežljiv

Kolekcija nakita vojvotkinje od Cambridgea iz godine u godinu sve je bogatija, a posebno drag joj je nakit koji je dobila kao dar nakon rođenja svoje troje djece od supruga, princa Williama.

Osim što ti pokloni imaju novčanu vrijednost, princ se gotovo uvijek pobrine da imaju i onu sentimentalnu, pa je tako većina njegovih darova pomno birana kako bi na koncu nosila i određeno značenje.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

35-godišnji princ tako je svojoj supruzi nakon što mu je prije nekoliko tjedana podarila trećeg nasljednika, drugog sina Louisa poklonio upečatljiv prsten. Tijekom vjenčanja princa Harryja i Meghan Markle na desnoj ruci vojvotkinje Kate mogao se uočiti prsten s velikim poludragim kamenom od citrina.

  • +21
Kate Middleton i princ William Izvor: Pixsell / Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Inače, citrin je kamen koji su prvi počeli koristiti Rimljani te su od njega radili prekrasan nakit. Naglo je postao popularan u doba romantizma. Sve do 16. stoljeća citrin je bio zajednički termin za sve žuto kamenje, uključujući topaz. Na njega se gledalo kao na kamen trgovaca, smatralo se da poboljšava poslovnu komunikaciju, povećava prodaju, privlači novac i posao.

Podsjetimo, kada je Kate rodila prvo dijete, princa Georgea, koji je ujedno treći u redu za nasljedstvo, od supruga je dobila također prsten, a dvije godine kasnije, kada je rodila princezu Charlotte, podario joj je dijamantni broš u cvjetnom obliku, za koji se vjeruje da sadrži roza dijamant koji je pripadao kraljici Elizabeti II.