nova uloga

Ornela Vištica pretvorila se u Kolindu Grabar-Kitarović: 'Slušam njezin glas, upijam pokrete i trudim se što vjernije je skinuti. Tu je puno posla'

24.09.2020 u 10:18

Bionic
Reading

U zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh uskoro će se održati premijera predstave 'Predsjednici & Ca.' Nastala je prema tekstu Tarika Filipovića i Ivice Ivaniševića, a među glumačkom postavom je i Ornela Vištica koja će utjeloviti Kolindu Grabar Kitarović. Za tportal je otkrila kako je pripremala tu ulogu

Pripreme za premijeru koja će se održati 24. listopada su u tijeku, a Ornela Vištica je navukla na glavu plavu periku te je svojim fanovima na Instagramu i Facebooku otkrila kako će izgledati u predstavi. Matija Vujica joj je poručila kako joj super stoji. 'Više na Juliju Roberts bacaš nego na Kolindu', 'Nekako si me ovdje podsjetila na pokojnu Anu Karić', bili su neki od komentara.

Između proba Ornela nam je kratko rekla kako nastaje ta uloga. 'Još uvijek se za nju spremam i spremat ću se do zadnjeg dana sve do premijere. Pratim sve što postoji, sve video materijale koji su dostupni na internetu. Slušam njezin glas, upijam pokrete i trudim se što vjernije je skinuti. Tu je puno posla, ali jako se veselim toj ulozi i jedva čekam da je pokažem publici', iskrena je glumica.

Inače, Ornelinu alternaciju u ulozi Kolinde imat će Ana Begić Tahiri. U predstavi 'Predsjednici & Ca.' ulogu Josipa Broza Tita dobio je Boris Svrtan, dok će Tarik Filipović glumiti Franju Tuđmana. Ivu Josipovića igrat će Ivan Jončić, a Hrvoje Kečkeš utjelovit će Stipu Mesića.

Ornela Vištica ljeto je najveći dio provela na Hvaru. U jednoj od posljednjih objava glumica je poručila: 'Često ulicu vidim kao scenu, gdje se izmjenjuju boje, glazba, šumovi, zvukovi i glumci. Vidim volane, mašne i gumbe a tek onda velike stvari. I tako živim. Možda ponekad djelujem izgubljeno, no osjećam da sam oduvijek pronađena i nađena (sama sa sobom) i kao takva se teško mogu izgubiti u svijetu koji se često iznova traži'.