FINA CIFRA!

Originalni scenarij 'Ratova zvijezda' prodan na dražbi za 12.600 eura

18.02.2024 u 13:50

Bionic
Reading

U subotu, na aukciji u Velikoj Britaniji, prodan je originalni scenarij 'Ratova zvijezda' kojeg je glumac Harrison Ford (Han Solo) ostavio u stanu u Londonu

Scenarij je korišten kada je Harrison Ford bio u Londonu radi snimanja prvog dijela epske sage, izvornog naziva 'Avanture Lukea Starkillera', u studiju Elstree sjeverno od Londona.

Četvrti nacrt scenarija, koji datira iz 15. ožujka 1976., ugrabio je austrijski kolekcionar na Excalibur Auctions u Hertfordshireu, sjeverno od Londona.

Ford je u stanu, kojeg je u to doba unajmio u Londonu, ostavio scenarij zajedno s rasporedom snimanja, koji je prodan za 5642 eura, i pismom agenta ili prijatelja, koje je prodano za 206 eura.

Stanodavci su pronašli predmete i čuvali ih desetljećima. Nepotpun i neuvezan skript sadrži revizije i uvodi Hana Sola na stranici 56. Film iz 1977. katapultirao je Forda do međunarodne slave.

značajni pogledi

Svi su gledali u njih, a Harrison Ford samo u nju: Haljina Caliste Flockhart bila je pun pogodak

Pogledaj galeriju

Glumio je u nastavcima 'Carstvo uzvraća udarac' (1980.) i 'Povratak Jedija' (1983.), prije nego što je ponovno preuzeo ulogu u 'Sila se budi' (2015.).

Aukcionar Excalibur Auctions Jonathan Torode rekao je da je ovom prodajom postavljen novi rekord za scenarij Ratova zvijezda, 'što pokazuje kako je osobna poveznica s predmetima tako primamljiva obožavateljima Ratova zvijezda'.