LADY MARGARITA ARMSTRONG-JONES

Ona je članica kraljevske obitelji čije vrijeme tek dolazi: Lijepa unuka princeze Margarete nova je 'it' djevojka

30.03.2023 u 06:28

Bionic
Reading

Kao kći kraljevog bratića i unuka princeze Margarete, lady Margarita Armstrong-Jones od malih je nogu prisustvovala svim najvažnijim događanjima u kraljevskoj obitelji - od vjenčanja, na kojima je bila djeveruša, pa sve do mahanja s balkona Buckinghamske palače - a sada debitira na naslovnici prestižnog časopisa

Što se tiče izgleda, lady Margarita Armstrong-Jones pokupila je sve s bakine strane, od obitelji Windsor, pa tako ima radoznali pogled princeze Margarete, dok je od majke Serene, grofice od Snowdona, naslijedila put boje breskve, što na njezinom licu izgleda uistinu neodoljivo i ljupko.

Lady Margarita zaludila je britansku javnost, osobito nakon što joj je pripala čast da krasi najnovije izdanje prestižnog Tatlera, a za naklonost 20-godišnjakinje bore se brojni mladići iz najuglednijih britanskih obitelji.

Na drugo dijete Davida, drugog grofa od Snowdona, i Serene, grofice od Snowdona, najviše bi, da je živa, bila ponosna njezina baka, princeza Margareta, sestra najdugovječnije vladarice, kraljice Elizabete II. Ona je, kažu, savršen spoj nekoga tko je kraljevske krvi, ali je imao prilike odrastati u anonimnosti.

Upravo zbog toga Margaritu javnost, ako se ne pojavljuje na nekom događanju kraljevske obitelji, ne prepoznaje, a paparazzi je još uvijek ostavljaju na miru. No ona je dobro upoznata sa strogim kraljevskim pravilima i pridržava ih se.

  • +3
Lady Margarita Armstrong-Jones Izvor: Profimedia / Autor: Mark Stewart/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lady Margarita tako je bila na posljednjom kraljičinom ispričaju, a još kao osmogodišnjakinja na vjenčanju Kate Middleton i princa Williama sjedila je odmah pored Pippe Middleton u otvorenoj kočiji. Njezin otac, osim što je bio nećak kraljice Elizabete II, bio je i njezino kumče. Margarita je tako redovito provodila Božić na obiteljskom okupljanju u Sandringhamu, a ljeta u Balmoralu.

Vjerovali ili ne, ali i ona se nalazi na popisu onih koji pretendiraju na britanski tron, iako je tek na 26. mjestu, i to nakon oca i brata, kao neizravni potomak kraljice Elizabete II, a zanimljivo je to da svoju baku, voljenu kraljičinu sestru, nikada nije upoznala. Princeza Margareta umrla je u veljači 2002., a u ožujku je preminula i Kraljica majka. Mjesec kasnije rođena je djevojčica koja je dobila ime u čast bake, ali i prabake, te je nazvana Margarita Elizabeth Rose Alleyne Armstrong-Jones.

Oni koji je poznaju opisuju je kao izrazito samozatajnu, duhovitu, umjetnički nastrojenu djevojku koja odrasta daleko od interesa javnosti. Od rujna prošle godine živi u Parizu, u stanu u blizini Bastille, i studira na prestižnoj školi Haute École de Joaillerie. Kao i mnogi članovi njezine obitelji, zaljubljena je u dizajniranje, a fokus joj je na nakitu i fotografiji.

To ne treba čuditi jer je i njezin djed po ocu, Antony, prvi grof od Snowdona, bio poznati fotograf. Bivši boksač i kormilar s Cambridgea, kojem je život obilježila dječja paraliza što ju je prebolio sa 16 godina i ostavila mu trajni podsjetnik - šepanje, od malih je nogu fotografirao Margaritu i brata Charlesa, a njegove vještine oduševile su je.

Ništa manje kreativan nije David Linley, grof od Snowdona i Margaritin otac, ujedno prvi član kraljevske obitelji koji je imao zanimanje. On je svojim rukama izrađivao namještaj, a 1985. osnovao je i tvrtku, zbog čega je stekao nadimak 'kraljevski stolar'.

Njezin brat Charles, rođen 1999. godine, pohađao je sveučilišta Eton i Loughborough, a danas je glazbenik koji svira orkestralnu glazbu. Iako je samouk, obožava pjevati te svirati klavir i gitaru. Majka Serena je pak kiparica koja svoje radove ne prodaje, već radi za svoju dušu.

David i Serena vjenčali su se 1993. u Westminsteru, a vjenčanju je prisustvovalo 650 uzvanika, među kojima su bili Elton John, Aga Khan, grčki kralj Constantin II, ali i kraljevska obitelj. Nakon vjenčanja skrasili su se u Londonu, u kojem je Margarita provela prve godine života, uživajući vikendima u Gloucestsershireu. Prije tri godine njezini su se roditelji razveli, no najavili su da ostaju u prijateljskim odnosima.

Nakon Garden House, pripremne škole za lijepo ponašanje u blizini obiteljske kuće, Margaritu su roditelji upisali u vodeći katolički internat St. Mary Ascot, no tamo joj se nikako nije svidjelo, zbog čega se prebacila u Tudor Hall. Školovanje je nastavila na Sveučilištu Oxford Brookes, isprva studirajući fotografiju, no pandemija koronavirusa poremetila je sve. Nastava se počela odvijati online, a budući da je, kako je sama sebe opisala, informatički nepismena te nije znala ni uploadati datoteke, prebacila se na smjer organizacije događanja.

Isprva uvjerena da je to ono što će odlično raditi, na kraju je shvatila da se u tome uopće ne pronalazi. Margarita je potom upisala tečaj na kojem je učila likovne tehnike, potom je pet mjeseci provela radeći u ekološki osviještenoj trgovini za dizajn interijera u Londonu, da bi u rujnu preselila u Pariz i provodi dane dizajnirajući nakit, a noći u druženju s prijateljima, te učeći francuski jezik.