DRUŠTVENI MEDIJI ISKRIVLJUJU PERCEPCIJU

Olivia Culpo otvorila dušu: Uspone i padove prolaze i oni čiji se život čini savršenim na Instagarmu

16.07.2019 u 17:01

Bionic
Reading

Bivša Miss Universe i model časopisa Sports Illustrated prošloga je tjedna objavila na Instagramu dvije fotografije kako bi ukazala svojim pratiteljima na iskrivljenu percepciju o životu koju nude društveni mediji

Druga fotografija snimljena je prije nekoliko mjeseci i na njoj se, kako navodi Culpo, ne vidi kroz što je sve prolazila u tim trenucima. Uspoređujući je s novijom fotografijom, jedna od najljepših žena svijeta osjetila je potrebu podijeliti nešto važno sa svojim pratiteljima.

'Nisam imala apetita, previše sam pila, pušila, nisam mogla spavati i nisam mogla jesti, ali i dalje sam se fotografirala na društvenim medijima i pretvarala se da je sve sjajno. Prolazila sam kroz tešku situaciju koja me mentalno, emocionalno i duhovno ispraznila, a uzela je danak i na mom fizičkom izgledu. I s osjećajem očaja ljudi se mogu poistovijetiti pa osjećam odgovornost prema svima koji poraleze kroz poteškoće ukazati im na to da je sasvim u redu ponekad ne biti u redu', napisala je Culpo.

View this post on Instagram

Looking at the difference between these two photos today, and thought it was important to share something with all of you. 2nd photo, a few months ago: I was depressed. I had no appetite, was drinking way too much, smoking, couldn’t sleep, and couldn’t eat. But I was still taking photos on social media and pretending everything was great. I was going through a difficult situation that left me mentally, emotionally, and spiritually bankrupt and it had taken its toll physically. The feeling of despair is a relatable one, so I feel a responsibility to anyone else going through something difficult to say that it’s ok to not be ok. 1st photo is from the other day, and I am looking healthier. I have my appetite back and am treating my body correctly. We’re all too familiar with the “highlight REEL” of Instagram so I wanted to get REAL and tell you it’s not always as amazing as it seems. I’m sharing this because 1. I want to emphasize what we already know: Instagram is everyone’s best version of themselves and their lives. It can trick us into thinking everything is perfect in other’s worlds. Which is NOT true. We are all more alike than we think, navigating life with similar ups and downs; good times and bad. We never really know what someone is going through, so it’s unfair to judge/compare. 2. I hope this helps others who might be going through a hard time and feeling like they need to “have it all together.” Social media can create a crazy amount of pressure to live up to an idealistic standard of “perfection” (which obviously doesn’t exist!). Hard times happen and the most important part is putting one foot in front of the other, knowing the moment will pass, and being patient with yourself. No filter is going to take away from the normal ups and downs of life that we all have. Our imperfections/hardships make us all perfectly relatable, taking this journey through life together. I think the more we understand how connected that makes all of us, the easier and more rewarding this life journey can be. Love you guys!!!!!!! ❤️❤️❤️

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo) on

Na prvoj fotografiji, snimljenoj prije nekoliko dana, Culpo izgleda bolje i zdravije, a kako sama kaže, vratio joj se apetit i brižnije se odnosi prema svome tijelu. Ove dvije fotografije iskoristila je kako bi pokazala kako stvari nisu uvijek tako savršene kako se čine na društvenim medijima.

'Još jednom ću apostrofirati ono što svi znaju: Instagram je najbolja verzija nas i naših života. On nas može dovesti u zabludu da je sve savršeno u drugim svjetovima, ali to je daleko od istine. Sličniji smo si međusobno nego što mislimo, i u životu prolazimo uspone i padove, dobra i loša vremena. Isto tako, nikad ne znamo kroz što netko prolazi pa je nepošteno nekome suditi i uspoređivati se', objašnjava Culpo jedan motiv svog obraćanja obožavateljima.

Drugi razlog je nada da će pomoći drugima koji prolaze kroz teške trenutke i pritisnuti su osjećajem da sve mora biti savršeno.

'Društveni mediji mogu vam nametnuti ogroman pritisak kako bi zadovoljili idealistički standard 'savršenstva' koji očito ne postoji. Teški trenutci se događaju svima, a njavažnije je biti strpljiv i nastaviti koračati znajući da će i ti trenutci proći. Nijedan filter ne može maknuti uspone i padove koje najnoramalnije svi u životu imamo. Naše nesavršenosti i teškoće sve nas savršeno povezuju i vode kroz ovo putovanje zajedničkim životom', zaključuje Culpo.

Culpo nije ulazila u detalje svoje 'teške situacije' s kojom se borila, ali mediji su ranije pisali o njezinom burnom prekidu sa zvijezdom američkog nogometa Dannyjem Amendolom.

  • +18
Olivia Culpo Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia