IVA OLIVARI

Ogromno priznanje za najmoćniju ženu hrvatskog nogometa

07.04.2023 u 12:51

Bionic
Reading

Dužnosnica Hrvatskog nogometnog saveza, Iva Olivari, obnašala je posao delegatkinje na prvoj, povijesnoj ženskoj Finalissimi, ogledu kontinentalnih prvaka Europe i Južne Amerike

Na Wembleyju su slavile engleske nogometašice s 5-3 nakon jedanaesteraca protiv reprezentacije Brazila. Engleskinje su povele golom Elle Ann Toone u 23. minuti, dok su Brazilke izjednačile u samom finišu ogleda. U 93. minuti je za 1-1 pogodila Andressa Alves, ali su potom domaće igračice ovog ogleda slavile u udarcima s bijele točke.

Utakmica je odigrana pred čak 80.000 navijača, a Iva Olivari je izabrana za delegatkinju ovog susreta, što je najviša dužnosnička funkcija u organizaciji međunarodnih utakmica. Olivari je 2020. godine bila i delegatkinja na finalnoj utakmici Lige prvakinja, a prošle godine na finalu spomenutog Europskog prvenstva.

  • +5
Iva Olivari Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Uistinu sam zahvalna UEFA-i i CONMEBOL-u što su me odabrali za delegatkinju na prvoj Finalissimi koja je bila istinski spektakl. Drago mi je što UEFA cijeni moj dosadašnji rad, a to je sigurno i potvrda ugleda koji HNS i naši dužnosnici uživaju u međunarodnim forumima. Kao i uvijek, hvala Savezu koji mi od početka dužnosničke karijere daje veliku podršku', izjavila je Olivari.

Hrvatski nogomet na ovom je spektaklu predstavljao i dr. Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik hrvatske reprezentacije, koji trenutačno obavlja dužnost voditelja medicinskog odjela UEFA-e.