finale 'zvijezde pjevaju'

Od početka su slovili za favorite: Pobjedili su Lovro Juraga i Vjeko Ključarić

06.05.2023 u 20:05

Bionic
Reading

Finalnu večer showa ‘Zvijezde pjevaju obilježilo je veliko uzbuđenje i na samom kraju proglašenje pobjednika 12. sezone popularnog showa. Pobjeda je pripala Lovri Juragi i Vjeki Ključariću

Prošle subote iz natjecanja za titulu najboljeg para 12. sezone glazbenog showa 'Zvijezde pjevaju' ispali su Ivan Pažanin i Zsa Zsa. Tako su u finalu ostala tri para: Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević, Davor Jurkotić i Gina Damjanović te Lovro Juraga i Vjeko Ključarić. Nakon tri otpjevane pjesme pobjednicima finalne emisije proglašeni su Lovro Juraga i Vjeko Ključarić.

Članovi žirija, Danijela Martinović, Marko Tolja i Mario Lipovšek Battifiaca, u finalu nisu imali presudnu ulogu. Naime, kada su ostala dva para, pobjednika su birali gledatelji. U prvom dijelu emisije, dok su još tri para bila u igri, prikazan je jedan novitet sezone: uz pjesmu žanra koji im je preostao, parovi su izveli i pjesmu koja je zvijezdi obilježila život.

  • +34
Zvijezde pjevaju - finale, 7. emisija, generalna proba Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro/HRT

Početak finalne emisije otvorili su parovi nefinalisti zajedničkom izvedbom, a u show programu nastupili sui Jure Brkljača i Dino Petrić s novim zajedničkim singlom. Posebnim nastupom kraj sezone obilježio je i Mario Lipovšek Battifiaca.

Finalnu emisiju otvorio je ljubavni medley u zajedničkom izvedbi parova nefinalista. Pjevali su pjesme: Sreća je tamo gdje si ti, Ne zovi mama doktora, Kad nema ljubavi, U ljubav vjerujem , U ljubav vjere nemam, Treba imat dušu, Ja volim samo sebe, Volim i postojim.

Nakon toga nastupio je prvi par finalista. Davor i Gina koji su otpjevali hip hop pjesmu U mojoj ulici. Za izvedbu su dobili 28 bodova, a Danijela je rekla da je Davor dao potpunog sebe, dok je Mario da je Davoru u finalu konačno pokazao da on i pjeva.

Lovro i Vjeko izveli su baladu Pelin i med. Mario je pohvalio Lovru rekavši mu kako se odlično snalazi u svakom žanru te ga nazvao najboljim pjevačem sezone. Danijela se s time složila, a par je dobio maksimalnih 30 bodova.

Lucija i Ivanka izvele su pjesmu Where the Streets Have No Name, legendarnog irskog rock sastava U2. Marko je Luciji rekao da bez obzira koji žanr pjeva, da donese svjetlost na pozornicu, a i Danijela i Marko su se složili da ih je prekrasno zajedno vidjeti na pozornici.

Nakon što su sva tri para izvela prve pjesme, bodovvi su pokazali kako su maksimalan broj bodova dobili Lovro i Vijeko, dok Davor i Gina te Lucija i Ivanka podijelili drugo mjesto.

Drugi krug natjecanja otvorili su Davor i Gina pjesmom Prošeći se z manun po Kvarneru. Izvedba Gine i Davora posebno je ganula Maria koji im se zahvalio na prekrasnoj izvedbi iz duše, a pjesma je dirnula i Marka i Danijelu. Za svoju izvedbu dobili maksimalnih 30 bodova.

Lovro je kao pjesmu koja mu je obilježila život odabrao legendarni Nocturno. Mario ih je pohvalio na izboru pjesme i rekao da je izvedba bila sjajna s čim su se složili i Marko i Danijela. A dokazao je ro i maksimalni broj bodova.

Lucija i Ivanka otjevale su pjesmu Reality. Izvedbom su izazvale oduševljenje te osvojile maksimalnih 3, bodova.

Nakon otpjevane dvvije pjesme Lovro i Vjeko imali su maksimalnih 60 bodova, dok su Davor i Gina te Lucija i Ivanka podijeli drugo mjesto s 58 osvojenih bodova.

U pauzi prije trećeg kruga pjesama Jure Brkljača i Dino Petrić koji su izveli pjesmu Isti ka i ti.

Nakon prebrojavanja glasova žirija i publike, natjecanje je završilo za Luciju i Ivanku. U drugi krug idu Vjeko i Lovro, te Davor i Gina.

Treći krug natjecanja otvorili su Davor i Gina pjesmom 'Ne pitaj za mene'.

Nakon njih pozornica je pripala Lovri i Vjeki koji su odabrali rock pjesmu s Eurosonga, 'Zitti E Buoni'.

U iščekivanju proglašenja pobjednika, Mario Lipovšek Battifiaca s pjesmom Kristina / Danijela nasmijao je publiku i žiri.

Nakon što su prebrojani glasovi publike, proglašeni su pobjednici 12. sezone emisije 'Zvijezde pjevaju'. Pobjeda je pripala Lovri Juragi i Vjeki Ključariću.

  • +83
Zvijezde pjevaju, 7. emisija - finale Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro/HRT