Ubojstvo na snimanju filma

Od sada je slobodan: Alec Baldwin oslobođen svih otpužbi

21.04.2023 u 08:58

Bionic
Reading

Sud odustaje od kaznenog progona američkog glumca, optuženog za ubojstvo iz nehata na snimanju filma 'Rust' 2021., rekli su u četvrtak njegovi odvjetnici

'Zadovoljni smo odlukom o zatvaranju slučaja Aleca Baldwina i zauzimamo se za odgovarajuću istragu o činjenicama i o okolnostima ovog tragičnog događaja', rekli su Luke Nikas i Alex Spiro u priopćenju poslanom AFP-u.

Dana 21. listopada 2021. snimanje filma 'Rust' na farmi u Novom Meksiku završilo se tragično kada je Baldwin zapucao iz oružja u kojemu su umjesto lažnih bili pravi metci te ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu.

Ubojstvo je potreslo Hollywood i potaknulo pozive na zabranu vatrenog oružja tijekom snimanja. Vijest o odustajanju od optužnice koju je u četvrtak objavio specijalizirani časopis Deadline i druga američka glasila, dolazi istog dana kada se u Montani nastavlja snimanje filma.

Alec Baldwin, poznat po ulozi u seriji 'Televizijska posla' ('30 Rock') od početka je tvrdio da nije kriv. Rekao je da su ga uvjeravali da je oružje bezopasno i niječe da je stisnuo okidač. Tu tvrdnju mnogi stručnjaci dovode u pitanje. Glumac je u slučaju osuđujuće presude mogao dobiti do 18 mjeseci zatvora i kaznu od 5000 dolara.

  • +6
Alec Baldwin Izvor: Profimedia / Autor: Manoli Figetakis / Everett / Profimedia