TUŽNA VIJEST

Od posljedica prometne nesreće preminuo Rajko Dujmić

04.08.2020 u 14:47

Bionic
Reading

Nakon teške prometne nesreće, u kojoj je zadobio ozljede opasne po život, u bolnici na Sušaku preminuo je jedan od najpriznatijih domaćih glazbenika i skladatelja

Kako je tportal doznao iz njegove diskografske kuće, 65-godišnji Rajko Dujmić preminuo je od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila prošlog tjedna. Tada je glazbenik, vozeći se oko 17:15 svojim VW Tiguanom, u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad automobilom i sletio u provaliju.

Rajko Dujmić tada je hitno prevezen u bolnicu s teškim ozljedama glave, zbog kojih je bio u komi, priključen na respirator u Jedinici intenzivnog liječenja na Sušaku.

Novi fosili - Tonka Izvor: Društvene mreže / Autor: Yotube

Njegova supruga Snježana do posljednjeg se trenutka, baš kao i njegovi prijatelji, nadala kako će iz ovoga izaći jači nego ikada, nažalost, Rajko Dujmić nije se probudio.

'Nažalost, naš Rajko Dujmić izgubio je bitku. Iskrena, duboka sućut svim članovima obitelji, prijateljima, kolegama i štovateljima njegova glazbenog opusa, jednog od najbogatijih i najutjecajnijih u našoj popularnoj glazbi proteklih desetljeća. Uskoro objavljujemo više informacija', napisali su iz Hrvatskog društva skladatelja na Facebooku.

Skladatelj, aranžer i producent Rajko Dujmić rođen je 7. kolovoza 1954. godine u Zagrebu, gdje je stekao i svoje glazbeno obrazovanje. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski, smjer violina, nakon čega je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji.

  • +2
Rajko Dujmić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Glazbenu je karijeru započeo kao klavijaturist u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli i Klani Zlatni akordi, a svoju prvu autorsku pjesmu 'Smij se', koji je napisao sa samo 13 godina, izveo na ljubljanskom Boom festivalu.

Najveći dio svoje karijere proveo je u Novim fosilima, a njegovim dolaskom 1978. godine grupa je uz sjajnog klavijaturistu dobila i izvanrednog skladatelja. Prva pjesma napisana za Fosile je 'Sanjaj me', a Dujmiću nije dugo trebalo da se dokaže kao vrsni skladatelj koji je zahvaljujući svom plodnom skladateljskom radu postao jedan od najboljih autora hrvatske glazbene scene.

U svojoj bogatoj karijeri napisao je više od 1800 djela, a na većini pjesama se osim kao autor glazbe pojavio i kao aranžer ili producent.