ponos roditelja

Od Lovre Jurage do Jane Vrdoljak: Djeca poznatih Hrvata i sama postaju sve poznatija i zanimljivija javnosti

02.04.2023 u 07:35

Bionic
Reading

Mnogi poznati Hrvati, naviknuti na to da javnost zanimaju ne samo detalji iz njihovih poslovnih, već i iz privatnih života, odlučili su svoje najmilije držati podalje od svjetla reflektora. Stoga sve iznenađuje kad vide koliko su odrasli njihovi potomci. Neki od njih u posljednje vrijeme privlače osobitu pozornost

Jedan od najnovijih primjera sin je glumca Slavka Jurage te brat Marka Jurage, redatelja i također glumca, Lovro Juraga, kojeg gledatelji trenutno mogu pratiti u novoj sezoni popularnog HRT-ovog showa 'Zvijezde pjevaju'.

Lovro je velika nada hrvatske glumačke scene, a već je nagrađen Zlatnim studijem kao novo lice u kazalištu i na filmu. Nesuđeni sportaš (njegov otac želio je pak da se bavi znanošću) upisao je Akademiju iz prve. A osim što je vrstan vokalist, skladao je glazbu za bratovu predstavu 'Faustov Mefisto', postavljenu prije pet godina, kojom je njihov otac proslavio 35 godina glumačke karijere.

  • +4
Lovro Juraga Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

Gita Hajdarhodžić

Vjerojatno nema većeg ponosa u životu svakog roditelja nego kada vidi da je njegovo dijete stasalo u mladu i talentiranu osobu te kada zablista na pozornici. Gita Hajdarhodžić, kćerka je psihologinje i bivše divasice Maje Vučić te umjetnika Igora Hajdarhodžića. Na tulumu nakon dodjela Zlatnog studija prisutne je ostavila bez daha otpjevavši pjesmu Jadranke Stojaković 'Što te nema'.

Poput mame, 17-godišnja Gita svoje je prve pjevačke korake napravila u zboru Zvjezdice, čiji je još uvijek članica. Bila je dio prve dječje opere 'Brundibár' u Hrvatskoj te pjeva i u 'Čarobnoj fruli' u HNK-u. Učenica je trećeg razreda X. gimnazije, a maturirat će na Rochester Independent Collegeu u Londonu. 'Zasad je plan da se pokušam što više pripremiti za Akademiju. Naime mislim da na njoj mogu dobiti tu vrstu obrazovanja u kojem mogu spojiti glumu i pjevanje', rekla je Gita ranije za tportal.

Toma Medvešek

Kada su ti mama, tata, stric i bratić glumci, tada je lako moguće da će te životni put odvesti u tom smjeru. To se dogodilo Tomi Medvešeku, 26-godišnjem glumcu. Šira javnost imala ga je priliku upoznati kroz serije 'Crno-bijeli svijet', 'Dar-mar', 'Oblak u službi zakona', 'Majstori' te filmu 'ZG80'. Stipendist je Zagrebačkog kazališta mladih, a diplomirat će na Akademiji dramske umjetnosti. Upisao je i završio srednju Elektrotehničku školu, no tada je shvatio da je gluma ipak njegov put. Iza sebe ima desetak uloga u kazalištu.

Ima iskustva i s brojnim sinkronizacijama. Posudio je glas Ryderu u drugom nastavku hita 'Snježno kraljevstvo', kao i u filmu '101 dalmatinac', 'Robotima', 'Vatrenom srcu' te animiranom filmu 'Kućni ljubimci na tajnom zadatku'. Toma je izjavio da roditelje više pita za životne savjete nego za one profesionalne, ali da mu mama puno pomaže oko financija i razgovora oko ugovora, premda se baš ne slažu u svemu, a da tata ima više umjetnički pristup.

Jana Vrdoljak

Veliko oduševljenje izazvala je prelijepa Jana Vrdoljak, kćerka Ivane Vrdoljak Vanne koju je dobila u braku s Andrijom Vrdoljakom. Donedavno se uopće nije pojavljivala u medijima, a onda je imala televizijski debi u emisiji Dalibora Petka. Studentica komunikologije pojavila se i u maminom spotu 'Puna memorija'. Pjevačica je prošlog tjedna objavila kćerkinu fotografiju i čestitala joj 22. rođendan.

Vanna je svojedobno ispričala da njezina djeca nisu impresionirana svijetom poznatih, ali da 'pozdravljaju sudjelovanje u nečemu što im voli član obitelji i čemu je posvećen'. Njezin sin Luka završava studij povijesti i kroatologije te je posvećen tome. Važno joj je da 'ne lutaju i ne budu bezvoljni' i nastoji im 'skrenuti pozornost na to da kao pojedinci svojim primjerom i stručnošću svijet i život mogu učiniti boljim i moralnijim'.

Leticija Kovač

Anica i Robert Kovač dobro su poznati cijeloj hrvatskoj javnosti, a u posljednje vrijeme svojom ljepotom očarala je i njihova kći Leticija. Početkom prosinca predstavila je svoj brend cool trenirki obojenih u hrvatske boje i s brojnim detaljima po kojima smo poznati diljem svijeta, a u tome su je podržali roditelji pozirajući joj kao modeli za kampanju.

'Medijski publicitet nije pretjerano utjecao na moj život, ponajviše jer su me roditelji odgajali tako da prepoznam najvažnije vrijednosti, a ponajviše cijeniti dobrotu, i na tome sam im iznimno zahvalna. Nogomet i sport su neopisivo važni u našoj obitelji i sastavni su dio mog djetinjstva i sjećanja iz tog perioda', ispričala je u razgovoru za tportal.

Ema Gračan

Kći nekadašnje Kraljice svijeta Daniele Gračan i nogometnog trenera Nenada Gračana, 22-godišnja Ema, od majke je naslijedila neizmjernu ljepotu. Godine 2018. ponijela je titulu Kraljice Hrvatske, bavi se modelingom i studira stomatologiju, a na ovogodišnjem Hall of Fameu, na koji je stigla s majkom, otkrila nam je da joj usporedbe s njom samo laskaju.

Ema je još s 18 godina ponijela titulu Kraljice Hrvatske u Rovinju stigavši na natjecanje kao predstavnica Primorsko-goranske županije i s titulom Kraljice Jadrana. Pohađala je Opću talijansku gimnaziju u Rijeci i izrazito je svestrana. Osim što govori četiri strana jezika - engleski, francuski, talijanski i španjolski - trenira odbojku, a završila je i osnovnu glazbenu školu, smjer klavir.