ZVIJEZDE PJEVAJU

Zvijezda je rođena: Tko je Lovro Juraga, favorit ovogodišnjeg HRT-ovog showa

26.03.2023 u 09:12

Bionic
Reading

U 12. sezoni popularnog HRT-ovog showa 'Zvijezde pjevaju' natječe se osam parova, a već nakon sinoćnje, prve emisije na tron su zasjeli glumac Lovro Juraga i njegov mentor Vjeko Ključarić

Kao 'šećer na kraju' sinoćnje prve emisije nove sezone showa 'Zvijezde pjevaju', s pjesmom 'Lovely Day', stigao je najmlađi kandidat showa, 22-godišnji glumac Lovro Juraga i njegov mentor Vjeko Ključarić. Besprijekorna izvedba i nevjerojatne glazbene sposobnosti mladog glumca, ostavile su bez riječi čak i sinoć poprilično stroge članove žirija.

I dok većinu sinoćnjih kandidata Marko Tolja i Mario Battifiaca nisu štedjeli, za Lovru i Vjeku imali su samo riječi hvale, te su ih u konačnici nagradili sa 23 boda, stavivši im težak teret na leđa - svoja velika očekivanja u novoj emisiji koja sada moraju opravdati.

No, sudeći po opuštenom Lovri Juragi, koji uživa u glazbi, to neće biti baš nikakav problem. Inače, Lovro slovi za veliku nadu hrvatske glumačke scene, za što je već nagrađen Zlatnim studijom u kategoriji Novo lice u kazalištu i na filmu, a on je još jedan dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla.

  • +4
Lovro Juraga Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

Naime, Lovro je sin poznatog hrvatskog glumca Slavka Jurage i brat glumca i redatelja Marka Jurage, zahvaljujući čemu je dane provodio u kazalištima, igrajući se i upijajući te 'daske koje život znače'.

Kako je izjavio u nedavnom intervjuu za Journal, nikada nije mislio da će i sam postati glumac, uvjeren kako će biti sportaš, dok je njegov otac želio da se Lovro bavi znanošću. Upravo iz tog razloga od njega je skrivao svoju dobro skrivenu želju - da želi otići na prijemni za Akademiju.

Na svoju je ruku otišao na prijemni ispit i upisao iz prve, a iako se njegov otac Slavko Juraga isprva nije slagao s njegovim odabirom, danas mu je najveća podrška u svemu, baš kao i brat Marko koji mu je od malih nogu govorio da je rođen za kazalište, ali i da ima smisla za glazbu.

Koliko mu je brat vjerovao govori i to da je upravo Lovri povjerio skladanje glazbe za svoju predstavu 'Faustov Mefisto', koja je postavljena prije pet godina i kojom je njihov otac proslavio 35 godina svoje glumačke karijere.

Lovro i Vjeko: ‘Mi smo mladi rockeri’ | ZVIJEZDE PJEVAJU | Sezona 12 Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Za sebe kaže da ne voli imati previše slobodnog vremena, pa stoga uvijek pokušava pronaći nešto što će mu zaokupiti pažnju, a slobodno vrijeme, kojeg je malo, provodi s ekipom ili obitelji. U idućim tjednima fokus će mu biti upravo na showu 'Zvijezde pjevaju' u kojem će, uvjereni smo, stići do samog kraja.