GAL GADOT

Od djevojke koja je dvije godine bila u vojsci i radila sve da ne pobijedi na izboru ljepote postala je jedna od najuspješnijih, ali i najplaćenijih holivudskih glumica

17.05.2021 u 07:02

Bionic
Reading

Samo jedan pogled na jednu od najljepših glumica svijeta, Izraelku Gal Gadot, i čovjek može zaključiti da je rođenjem dobila ama baš sve - ljepotu, talent, sreću, a sve to zaokružilo se uspjehom u Hollywoodu, ali i idiličnim bračnim životom s Jaronom Varsanom, s kojim ima dvije kćeri. Sa suprugom se odlučila okušati i u biznisu, pa su postali poslovni partneri u raznim uspješnim projektima, poput hotela Varsano u Tel Avivu, koji su 2015. prodali Romanu Abramoviču za 25 milijuna dolara

Život Gal Gadot izgleda poput nekog nestvarnog filmskog scenarija u kojem glavni lik ima apsolutno sve što bi netko mogao poželjeti. Njezinoj ljepoti dive se svi, baš kao i nevjerojatnom talentu koji joj je otvorio vrata Hollywooda. A ako bi možda netko pomislio da joj onda zasigurno ne ide na privatnom planu, i tu će se razočarati, jer njezin je suprug Jaron Varsano zbog njezine karijere odlučio ostaviti milijunski posao u Tel Avivu, a sve kako se njihova obitelj ne bi razdvajala, pa je zbog toga prati s kćerima na svakom snimanju.

Ova izraelska glumica, producentica, ali i bivša misica, čak je dvije godine provela služeći u tamošnjoj vojsci i potom odlučila ostvariti svoj san u dalekoj Americi. Uloga Gisele Yashar u hit filmu Brzi i žestoki’ iz 2009. godine otvorila joj je vrata Hollywooda, a iako je isprva bila itekako potplaćena, što nije ni najmanje čudno u filmskom svijetu, danas prima milijunske honorare.

Gal Gadot - 'Brzi i žestoki' Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U rodnom je Izraelu danas nazivaju najvećom tamošnjom zvijezdom, magazin Time stavio ju je 2018. godine na listu 100 najutjecajnijih ljudi svijeta, a dvije godine bila je i najplaćenija glumica na svijetu. No kako i sama kaže, ništa od toga vjerojatno ne bi bilo da uz nju cijelo vrijeme nije njezin suprug i daje joj najveći vjetar u leđa.

Gal Gadot rođena je 30. travnja 1985. godine u Petah Tikvi, no odrasla je u obližnjem gradu Rosh Haayinu uz majku, profesoricu tjelesnog Irit, i oca, strojarskog inženjera Michaela Gadota. Inače, očevo prezime bilo je Greenstein, no on ga je odlučio promijeniti prije njezina rođenja u Gadot, što na hebrejskom znači 'obala rijeke'. Posebno značenje ima i njezino ime Gal te na hebrejskom znači 'val'.

  • +23
Gal Gadot Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER

‘Bila sam dobro dijete, odlična učenica koja je uvijek slušala svoje roditelje iako sam se kući najčešće vraćala s masnicama i krvavim koljenima. Odmalena sam bila jako aktivna, igrala se s dječacima lovice, trčala po susjedstvu. No to je sve bilo na poticaj majke koja nije željela da gledamo televiziju. Stalno nam je gurala loptu u ruke i rekla da se idemo igrati’, priznala je svojedobno Gadot, otkrivši kako su njoj i mlađoj sestri Dani roditelji dali najveći dar, a to je vjera da će ostvariti baš sve što zamisle.

No gluma je bila nešto o čemu nije ni razmišljala, svjesna da je njezini roditelji ne smatraju poslom, zbog čega je upisala studij prava, samo da bi imala ‘pravi posao’.

Scenu je zavoljela još kao djevojčica, plešući prvo balet, a potom i suvremeni ples, a s jednakim žarom trenirala je košarku i borilačke vještine.

‘U našoj se kući o glumi nije razmišljalo. Roditelji su mi uvijek naglašavali da je ples zabava, no da je moj cilj studirati i dobiti diplomu. Tako sam i ja zamišljala svoj životni put.’

Možda ovakav uspjeh ne bi nikada postigla da nije nakon dugog nagovaranja majke pristala prijaviti se na izbor za Miss Izraela. Kako je i sama rekla, iako je još od najranije dobi dobivala ponude za modne angažmane, ona je smatrala da to nije njezin put pa je radije obavljala sve ostale poslove, samo da ne bi bila manekenka. Čak i kada se prijavila na izbor, samo da bi ‘skinula mamu s vrata’, činila je sve samo da ne pobijedi.

Nije joj uspjelo - 178 centimetara visoka brineta zavodljivog osmijeha zavela je žiri, a oni nisu imali druge nego 18-godišnju ljepoticu proglasiti Miss Izraela i poslati je na svjetski izbor u Ekvador. No i tamo je radila sve samo da se ne pokaže u najboljem svjetlu - nosila je neatraktivnu odjeću i zabušavala u promotivnim aktivnostima.

Gal Gadot Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Čak je i na pitanje članice žirija, američke pjevačice Paule Abdul, odlučila da neće odgovoriti pa je, zakolutavši očima, s jakim izraelskim naglaskom slagala da ne zna engleski jezik.

To ju je na kraju koštalo plasmana, jer nije uspjela ući ni u prvih 15 ljepotica, iako je imala potencijala. Vrativši se kući, umjesto da se šeće modnim pistama, otišla je na obavezno dvogodišnje služenje vojnog roka i provela u obrambenim snagama i period iz 2006., kada se odvijao izraelsko-libanonski sukob u trajanju od 34 dana.

Ipak, Gal Gadot ni u jednom trenutku nije bila ugrožena jer je podučavala ostale vojnike osnovama tjelovježbe. Zapravo, boravak u vojsci obilježilo joj je snimanje za muški časopis Maxim koji je 2007. objavio reportažu o ženama u redovima izraelske vojske. Danas kaže da ju je vojska naučila disciplini i požrtvovnosti.

Gal Gadot - Wonder Woman Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon završetka vojne obuke upisala je studij prava i međunarodnih odnosa, a tek je tada iskoristila i svoju ljepotu. Naime, kako bi povećala studentski budžet, napokon je počela prihvaćati modne ponude, no i dalje je sve smatrala tek odličnim i brzim načinom zarade novca, nikako nečime od čega bi u budućnosti mogla živjeti.

Sve se promijenilo kada ju je zapazio holivudski agent koji je tražio novu Bondovu djevojku za film ‘Zrno utjehe’. Gal Gadot pojavila se na audiciji u Los Angelesu, čak prošla prvi krug, no uloga je ipak pripala Ukrajinki Olgi Kurylenko. Samo nekoliko mjeseci kasnije isti ju je agent pozvao na još jednu audiciju, akcijski film s Vinom Dieselom i Paulom Walkerom, ‘Brzi i žestoki: Povratak’, a sve ostalo je povijest.

Da je sasvim pri zemlji, pokazala je i priznavši kako je svjesna da ulogu Gisele Yashar nije dobila zbog glumačkog iskustva, koje nije imala, nego zbog znanja rukovanja oružjem, kao i toga što je znala voziti motor.

A taj period proveden u vojsci u rodnom Izraelu nije joj pomogao samo u poslovnom, već i u privatnom smislu. Prije negoli se uputila na odsluženje vojnog roka, u njezin je život ušetao deset godina stariji izraelski trgovac nekretninama Jaron Varsano.

Upoznali su se na tulumu u pustinjskom resortu na jugu Izraela i zaljubili se tijekom cjelovečernjeg razgovora. I dok Gal Gadot nerado dijeli te intimne detalje s javnosti, rekavši tek kako je na njihovom drugom izlasku rekao da će ju zaprositi za dvije godine, što je i učinio, njezin je suprug ipak otkrio trenutak u kojem su znali da je to - to:

‘Počeli smo razgovarati kasno navečer, poljubili se u zoru i držeći se za ruke odvezli natrag u Tel Aviv. U tom trenutku kao da smo se slijepili. Bilo je prekrasno.’ Par se vjenčao u velikom kongresnom centru u Tel Avivu, a Gal je, kao i uvijek, blistala, zahvaljujući i vjenčanici dizajnera Dannyja Mizrachija.

Da joj je upravo suprug najveća podrška, nikada nije krila. Dapače, o njemu je uvijek samo imala najljepše riječi: ‘Jaron je moja najveća potpora i kada sam neodlučna i ne znam kako dalje, on je tu i uvijek mi pomogne savjetom. On je prvi koji mi kaže da mogu ostvariti sve što zamislim.’

S Jaronom je dobila 2011. prvo dijete, kćer Almu, zbog koje iduće dvije godine nije prihvaćala nikakve ponude iz Hollywooda. A onda je stigla ponuda života, odraz svega onoga o čemu je oduvijek sanjala. ‘Želim glumiti snažne žene, a ne bespomoćne slatkice koje čekaju da ih netko spasi’, baš onako kako je jednom rekla.

I tako je bilo. Uloga Wonder Woman kao da je bila pisana za nju, a iako u filmuBatman v Superman: Zora pravde’ nije dobila velik prostor, ona je vidjela itekakav potencijal i sve se na kraju isplatilo jer je Wonder Woman uskoro dobila svoj film.

A ono o čemu se često pisalo kada je prvi film o Wonder Woman ugledao svjetlo dana bio je mizeran honorar koji je dobila lijepa Izraelka. Radilo se o tek 300 tisuća dolara, zbog čega su mnogi dignuli glas, no to je na kraju podiglo njezinu cijenu pa je za nastavak dobila ‘pristojnih’ 10 milijuna dolara. Sve to naravno i dalje nije ni do koljena iznosima koje dobivaju njezini holivudske kolege.

Hit film 'Wonder Woman 1984' od 11. svibnja stigao je i na HBO GO, koji možete potražiti u ponudi MAXtv-a.

Njezin suprug je zbog nje ostavio svoj posao, a sve da bi obitelj uvijek bila na okupu. ‘Ravnopravni smo partneri. Imamo i grupu prijatelja u kojoj sve žene imaju uspješne karijere i vječno se šalimo da su naši muževi generacija ‘novih muškaraca’, iznimno posvećenih kućanstvu, koji vode brigu o djeci i svemu ostalom. Jaron je doslovce moj vjetar u leđa.’

A osim osmogodišnje Alme, supružnici imaju trogodišnju Mayu. Upravo uloga majke za nju je najvažnija, a njezine djevojčice ‘najveći su projekt njezinog života i najbolja stvar koju je napravila'. Kakva je majka, najbolje je opisala u intervjuu za Vanity Fair:

‘Ja sam sve mame u jednom, ovisi kada me pitate. Jako sam povezana s njima i brinem se o svemu, vječno razgovarajući o osjećajima i svemu što se događa, a onda ih ponekad ostavim da se same izbore. Ponekad sam histerična, ponekad luckasta. Često se smijemo. Smirena sam, no kada ‘puknem’, bolje da niste blizu. To je nešto s čime se može poistovjetiti svaka mama. Ipak, u konačnici sam svjesna da jedino što mogu je truditi se biti najbolja mama koju mogu imati i dati im sve što mogu.’

Uz sve to, Gal i suprug vlasnici su producentske kuće, a dodatne milijune zaradili su kada su prodali hotel Varsano u Tel Avivu za 25 milijuna dolara Romanu Abramoviču.

Što doista misli o svom uspjehu, najbolje je opisala u jednom od brojnih intervjua: ‘Ne postoje prečice i uspjeh ne dolazi na brzinu. Mnogi govore da sam preko noći postala zvijezda, no za ovo gdje sam danas trebalo mi je trinaest godina, zato sam i bila u potpunosti spremna kada je stigla slava.’

No sav taj uspjeh sada će ponovno malo pričekati jer su Gal i Jaron objavili da će njihova četveročlana obitelj ove godine postati bogatija za još jednog člana.