IZNENADIT ĆETE SE

Od čistača zahoda do stripera: Prije slave ove su holivudske zvijezde za kruh zarađivale obavljajući ne tako glamurozne poslove

10.06.2021 u 06:28

Bionic
Reading

Glamurozan život kojim žive kad se proslave nije svim glumcima bogomdan i mnogi su prije blistave holivudske karijere da bi preživjeli obavljali razne poslove, a oni, najblaže rečeno, nisu bili nimalo glamurozni

Hugh Grant pohvalio se da je bio dobar u čišćenju zahoda, poslu koji je obavljao u IBM-u u Londonu. Slavni glumac kaže da zna baš sve o čišćenju zahodske školjke, pa i dublje, te da iz cijevi može odstraniti i bubrežni kamenac. Zanimljivo, misli da je možda bio i sretniji kad se bavio time pa se možda jednog dana vrati tome.

Steve Buscemi u kinima je od 18. godine, ali nije odmah bio na platnu, već među publikom kojoj je pregledavao ulaznice i bio na usluzi. Kaže da je barem 40 puta uhvatio djeliće filma 'Pasje popodne' s Alom Pacinom, a jednom ga je pogledao i cijelog. No Buscemi nije znao da je njegov junak Al Pacino za četiri dolara tjedno čistio kupaonice, a sličan početak pamti i Nicole Kidman.

Sandra Bullock bila je kozmetičarka za životinje, a Cindy Lauper čistačica u uzgajalištu pasa. Michelle Pfeiffer bila je prodavačica u trgovini i hvali se da je čak naučila kako ukloniti peteljke s maraskino višanja.

'Kao tinejdžer sam u tiskari vezao časopise Penthouse i Hustler', otkriva Willem Dafoe i dodaje da nikad nije zavrio u erotske slike jer su ga više privlačili časopisi poput National Geographica ili Popular Mechanicsa.

Gloria Estefan, koja je radila kao carinska prevoditeljica u zračnoj luci u Miamiju, za Daily Mail jednom prilikom otkrila je da je uhvatila časnu sestru koja je pokušala prokrijumčariti salamu. Paul Rudd zarađivao je kao DJ na bar micvama, a novinar i bivši urednik Vanity Faira Graydon Carter ima iskustva s gradnjom željezničkih pruga. John Malkovich bio je vozač školskog autobusa, a Ozzy Osbourne radnik u klaonici.

James Brown laštio je cipele ispred Auguste, radiopostaje u Georgiji koju je kasnije kupio, a Silvester Stallone dao je otkaz u njujorškom zoološkom vrtu nakon što se lav olakšao prazneći mokraćni mjehur po njemu.

Kelsey Grammer prao je suđe u lancu restorana Denny’s, a Ashton Kutcher podove u tvornici hrane General Mills. Prije velikog uspjeha u svijetu glume kao 'Ksena – princeza ratnica' Lucy Lawless rudarila je zlato u australskom Outbacku, a Taye Diggs zarađivao je 100 dolara tjedno u pizzeriji prije nego je učinio korak prema budućoj karijeri, pjevajući 'Day-O' odjeven u bananu u 'Maloj sireni', atrakciji tokijskog Disneylanda.

Brad Pitt je odjeven u pile zarađivao osam dolara na sat radeći za lanac brze hrane El Pollo.

Glumica Camryn Manheim bila je tumačica za gluhonijeme u bolničkoj rađaonici, a Harrison Ford je kao stolar izgradio studio skladatelju Sergiju Mendesu. CNN-ov novinar i voditelj Wolf Blitzer u Buffalu je vozio taksi, a 17-godišnji Warren Beatty lovio miševe iza Nacionalnog kazališta u Washington DC-u dok je u njemu 'prva dama američkog kazališta' Helen Hayes glumila u predstavi 'The Skin of Our Teeth'.

Woody Harrelson teško se može sjetiti što je sve radio jer je jedne godine otpušten čak 17 puta, a Javier Bardem se nakon igranja ragbija okušao kao izbacivač, pisac, građevinski radnik i striper. Alfre Woodard umatala je poklone u parfumeriji sve dok nije otpuštena zbog pomaganja beskućnicima. Otpuštena je i s mjesta recepcionarke jer je rekla da zna upravljati telefonskom centralom iako nije znala. Danny DeVito ima svjedodžbu Wilfred School of Beauty, a specijalnost su mu 'košnica frizure'. Pisac James Michener prodavao je kestene, a glumac Wilford Brimley bio je tjelohranitelj Howarda Hughesa.

Jack Nicholson bio je redar u kinu i uživao bi kad bi uperio svjetiljku u parove koji su se ljubakali kako bi ih osramotio. Dennisu Quaidu svaki je posao bio prilično izazovan. U zabavnom parku Astro World šutnulo ga je neko dijete, a kad se požalio, otpušten je. Otpušten je i s posla konobara u LA-u kad je kiselo vrhnje koje je nosio završilo na glavi neke dame iz visokog društva. Quaid tvrdi da se radi o pukoj nespretnosti.