Rockmark predstavlja

Objavljena knjiga: Woodstock - Kako napraviti najveći festival na svijetu

10.06.2019 u 16:02

Bionic
Reading

Prije pedeset godina, od 15. do 18. kolovoza 1969., održan je glazbeni festival koji je promijenio svijet – Woodstock. Obilježavajući ovu obljetnicu, glazbena knjižara Rockmark predstavlja knjigu 'Woodstock – kako napraviti najveći festival na svijetu' autora Michela Langa uz pomoć Holly George-Warren

Michael Lang idejni je začetnik Woodstocka i ne samo da na 270 stranica donosi sjajne priče iz prve ruke o događajima, nastupima i svemu što se događalo tijekom 'tri dana mira i glazbe', već pruža i pogled u poslovni dio iza stvaranja događaja koji će definirati šezdesete godine prošlog stoljeća, stoji u najavi.

Priča o festivalu započinje njegovim odrastanjem u Bensonhurstu, odlaskom na Floridu gdje organizira Miami Pop Festival, a selidba u Woodstock otvara novo poglavlje u kojem počinje razmišljati o festivalu glazbe i umjetnosti. S trojicom partnera bacio se u ovaj pothvat i premda je o Woodstocku napisano mnogo knjiga, Langova pruža pogled “iznutra” na jedan informativan i zabavan način koji će se svidjeti običnim čitateljima, ali i pravim glazbenim znalcima.

Uz detaljan prikaz svih problema, čarolija, čuda i kaosa koji su festival pratili do farme nedaleko od Bethela – od tog trenutka legendarnog vlasnika, mljekara Maxa Yasgura – te tijekom svih festivalskih dana (od kiše, blata, prometnog kaosa…), Lang otvara i daje odgovore na mnoga zanimljiva pitanja: Zašto na Woodstocku nisu nastupali Bob Dylan, Stonesi, Beatlesi, Doorsi? Tko je sve od velikih imena odbio pozivnicu? Kakva je veza između Woodstocka i upaljača u zraku na koncertima?

Obogaćena izjavama ključnih osoba, knjiga donosi više od 80 fotografija, kompletne set-liste svih izvođača, te poglavlje što su glavni protagonisti radili nakon najvećeg festivala svih vremena i pomalo gorkog epiloga, piše u priopćenju.