Ljubav nije dugo trajala

O vjenčanju praunuke poznatog naftnog tajkuna pričalo se danima, a sada se razvodi

16.04.2024 u 18:11

Bionic
Reading

Milijarderska nasljednica i modna miljenica Ivy Getty - praunuka naftnog tajkuna J. Paula Gettyja –nakon četiri godine podnijela je zahtjev za razvodom braka od uskoro bivšeg supruga, glumca Tobiasa Engela

Ivy Getty i Tobias Engel vjenčali su se, kako doznajem Page Six, prvo na privatnoj ceremoniji u prosincu 2020., a nakon toga je uslijedilo raskošno vjenčanja iz bajke koje se odvilo u studenom 2021. i koje je mnoge ostavilo bez daha.

Izbor za Page Six otkriva da je par sklopio predbračni ugovor, ime se štiti golemo bogatstvo Ivyine slavne obitelji. 'Budući da je članica obitelji Getty, Ivy je očito oprezna u pogledu pravnih zavrzlama', rekao je izvor.

Sudski spisi otkrivao kako je odvjetnik Ivy Getty podnio zahtjev za razvodom u siječnju 2024. A spis je naveden je kao 'osporavan', što znači da se stranke nisu nagodile s posrednikom prije nego što je Ivy podnijela zahtjev.

A da je ljubavi doista došao kraj potvrđuje i činjenica da je Ivy izbrisala Tobiasove fotografije sa svog Instagram feeda, iako se on i dalje pojavljuje na nekim setovima a slika s njihovog luksuznog vjenčanja.

Luksuzno vjenčanje o kojem se pričalo danima započelo je zabavom prije vjenčanja na temu 'Britanske invazije' u Palači lijepih umjetnosti u San Franciscu, Kalifornija, uz nastupe Marka Ronsona i Earth, Wind & Fire. Par je u gradskoj vijećnici San Francisca vjenčala bivša predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, a zvijezda 'Kraljičinog gambita' Anya Taylor-Joy bila je djeveruša.

  • +4
Ivy Getty Izvor: Profimedia / Autor: Erik Pendzich / Alamy / Alamy / Profimedia

Na proslavi vjenčanja je prisustvovala brojna elita uključujući guvernera Gavina Newsoma, gradonačelnika San Francisca London Breeda, Vanessu Getty, grčku princezu Olympiju, modnog dizajnera Wesa Gordona, Mimi Wade, veterana Voguea Hamisha Bowlesa, Fletchera Cowana i redatelja Christiana Coppole.

Ivy je nosila zadivljujuću haljinu Johna Galliana šivanim po mjeri za Maison Margiela Haute Couture. Njezin veo bio je izvezen s motivom oraha u čast njezine bake Ann - koja je odgojila Ivy u predivnoj vili Getty i odrasla na farmi oraha.

Ceremonija je uključivala i gitariste kao hommage mladenkinu pokojnom ocu, Johnu Gilbertu, koji je preminuo 2020. godine.

Inače, Tobias Engle rođen je u Beču u obitelji austrijskog biznismena Petera Engela i Cheryl Prime, engleske glumice. Bivši par prvi put se upoznao na Tjednu mode u Parizu, a Engel je Ivy naposljetku zaprosio za vrijeme zalaska sunca na Capriju u Italiji.

Gettyjev pradjed posjedovao je Getty Oil i nekoć je bio najbogatiji čovjek na svijetu. Također je bio poznat po tome što je odbio platiti unukovu otkupninu od 17 milijuna dolara nakon što je otet 70-ih, ali je platio 2,2 milijuna dolara nakon što je odrezano uho Johna Paula Gettyja III poslano novinama u Rimu.