sporni magic mike

Channing Tatum i Jenna Dewan rastali su se prije šest godina, no borba oko novca još traje

16.04.2024 u 05:58

Bionic
Reading

Channing Tatum i Jenna Dewan, bivši supružnici koji su još 2018. podnijeli zahtjev za razvodom braka, šest godina nakon razlaza pripremaju se za bitku na sudu jer podjela Tatumove zarade od 'Magic Mikea' postaje problem

Jenna Dewan i Channing Tatum u sukobu su oko podjele zarade od 'Magic Mikea' gotovo šest godina nakon kraja ljubavi. U nedavnim sudskim podnescima bivši supružnici su pozvali jedan drugog i još nekolicinu drugih da svjedoče u njihovom tekućem brakorazvodnom postupku. A kao nova problematična točka izdvaja se dobit od filmova 'Magic Mike', što odvjetnici glumice opisuju kao Tatumov 'veliki proboj'.

'Magic Mikea' i eventualne 'izuzetno unosne' izdanke filma on je, kako navodi glumičina strana, 'razvio i sufinancirao tijekom braka uz zajedničke napore i bračna sredstva'.

Originalni 'Magic Mike', u kojem je Tatum glumio i koji je producirao, prikazivan je u kinima 2012., a nastavci su izašli 2015. i 2023. Osim toga, spin-off reality TV serija emitirana je 2021., a popularna atrakcija 'Magic Mike' uživo je prikazana u Las Vegasu.

Danas 43-godišnja Dewan tvrdi da su njezin bivši suprug i njegovi suradnici 'stvorili složenu mrežu d.o.o. društava, holding kompanija i partnerstava kao način razvodnjavanja i prikrivanja vrijednosti i prihoda od 'Magica Mikea', a time ujedno umanjujući zajedničko vlasništvo'.

Tražeći odvojeno suđenje da bi otkrili kako točno podijeliti imovinu u razvodu, njezin pravni tim rekao je da im je cilj dokazati da je Tatum navodno bio u tajnom dogovoru kako bi prikrio prihod od 'Magic Mikea' od nje.

Tatum to odlučno osporava u svojim podnescima, rekavši da joj nikada nije uskratio njezin udio u imovini ili prihodu u bračnoj zajednici. Kao odgovor na podnesak, glumčevi odvjetnici žalili su se da još nisu postigli nagodbu za razvod, ni nakon pet godina, i da moraju zakazati za suđenje bez odgode u 'zadnjem trenutku'. Navode i da je Tatum iscrpio sve resurse u pokušaju da riješi čitavu stvar bez parnice.

Iako je njegov posao s 'Magic Mikeom' započeo tijekom braka, Tatumovi odvjetnici kažu da je to nastavio stvarati i razvijati nakon rastave. Kako je navedeno, od razlaza s Dewan uložio je velike napore u poboljšanje intelektualnog vlasništva nad 'Magic Mikeom' i povezanih subjekata, za koje Tatum tvrdi da dovode do njegovog zasebnog vlasničkog interesa.

Nakon što su se upoznali kao glumci u plesnom filmu 'Step Up' iz 2006., Tatum i Dewan vjenčali su se 11. srpnja 2009. Par, koji ima kćer Everly (puni 11 godina idućeg mjeseca), objavio je da se razvode u travnju 2018., ali prema Tatumovom posljednjem iskazu, oni su se 'privatno rastali mjesecima prije'. Zahtjev za razvodom službeno je predan u listopadu 2018.

On je u međuvremenu nastavio život sa zaručnicom Zoë Kravitz, a Dewan je zaručena za Stevea Kazeeja, s kojim ima sina Calluma (4) i trenutno čeka još jedno dijete.

Godine 2023. Tatum se osvrnuo na svoj razvod, rekavši za Vanity Fair da su se 'borili za svoj brak stvarno dugo, iako smo oboje znali da smo se na neki način udaljili'.

'Mislim da smo si ispričali priču kad smo bili mladi i nastavili smo si pričati tu priču, bez obzira na to koliko nam je život očito govorio da smo jako različiti', dodao je.