Zar je moguće?

Kraj bitke za skrbništvo: Brakorazvodna parnica Brada Pitta i Angeline Jolie konačno se bliži kraju

28.03.2024 u 23:29

Bionic
Reading

Višegodišnja gorka brakorazvodna bitka Brada Pitta i Angeline Jolie konačno se bliži kraju - budući da je glumac navodno odustao od traženja zajedničkog skrbništva nad djecom koju ima s bivšom suprugom

Izvor je za Daily Mail otkrio da je par koji vodi gadan sudski obračun od 2016. godine kada su se razišli, trenutno u pregovorima i da se konačno približavaju ciljnoj liniji u svom epskom pravnom ratu, a kraj se očekuje do ljeta.

Iako je Brad prvotno tražio dogovor 50/50 u vezi s njihovo šestero djece, insajder je sada otkrio da on više ne osporava taj segment. Jedan faktor od faktora u toj odluci je činjenica da je velik dio njihovog potomstva 'ostario' - samo 17-godišnja Shiloh, 17 te 15-godišnji blizanci Knox i Vivienne su još uvijek mlađi od 18 - a Shiloh će prijeći tu prekretnicu u svibnju.

Smatra se da starija djeca – 22-godišnji Maddox, 20-godišnji Pax 20 i 19-godišnja Zahara - imaju teške odnose s Bradom; a kao odrasli, u očima zakona, sada nisu obuhvaćeni nikakvim ugovorima o skrbništvu.

Posvojeni sin Pax navodno nije razgovarao s Bradom od sada već zloglasne tučnjave u privatnom zrakoplovu koja je okončala brak, a navodno više ni ne smatra Brada roditeljem. Još 2020. godine, na svom privatnom Instagram računu, nazvao je Brada 'rupom svjetske klase' i 'osobom vrijednom prezira' zbog koje njegovo četvero najmlađe djece 'drhti od straha', kako je ranije otkrio DailyMail.

  • +7
Brad Pitt Izvor: Profimedia / Autor: COLEMAN-RAYNER / COLEMAN-RAYNER / PROFIMEDIA

U oštroj objavi, podijeljenoj na Dan očeva je dodao: 'Ti uvijek iznova dokazuješ da si užasna i prezrena osoba. Nemaš obzira ni empatije prema svoje četvero najmlađe djece koja drhte od straha kad su u tvojoj prisutnosti. Nikada nećeš razumjeti štetu koju si nanio mojoj obitelji jer nisi sposoban to učiniti.'

Osim toga, Zahara se sada zove 'Zahara Jolie' umjesto 'Zahara Jolie Pitt', što je njezino službeno ime.

Izvor iz Bradovog tabora opisao je ono što se dogodilo između njega i djece kao 'roditeljsko otuđenje kao po udžbeniku' i ustvrdio da je Angelinina namjera bila odužiti razvod dok djeca ne navrše 18 godina. Njezini prijatelji, međutim, inzistiraju: 'Brad nema koga drugog kriviti osim sebe. Sve što Angelina želi je izliječiti njihovu obitelj i krenuti dalje.'

Inače, nekad slavni par vezu je započeo 2005. godine i od samog početka njihova je romansa bila kontroverzna. Upoznali su se na snimanju filma Gospodin i gospođa Smith - dok je on još bio u braku s Jennifer Aniston - i gotovo odmah su se pojavile glasine da je prevario zvijezdu serije Prijatelji.

Bio je to ljubavni trokut koji je zahvatio cijelu naciju - i dok je Brad počeo izlaziti s Angelinom gotovo odmah nakon što su se on i Jennifer rastali, bijesno je demantirao da je bio nevjeran svojoj bivšoj. Par, nazvan 'Brangelina', brzo je postao holivudski 'it' par.

  • +2
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Vjenčali su se u kolovozu 2014. na tajnoj ceremoniji na jugu Francuske, a zajedno su dobili troje djece - Shiloh 2006., te blizance Vivienne i Knoxa 2008.

Posvojili su još dvoje, Zaharu i Paxa, a Brad je zakonski posvojio i Maddoxa, sina kojeg je Angelina posvojila prije nego li su započeli svoju vezu.

No 2016. došlo je do eksplozivnog kraja nakon što je par ušao u navodnu fizičku svađu dok su bili na privatnom letu sa svoje šestero djece. Angelina je kasnije tvrdila da je Brad tijekom stravične svađe 'gušio' jedno od djece, a drugo 'udarao' po licu, ostavljajući nju i djecu kao 'taoce' koji su se iz straha skrivali ispod deke satima sve dok nisu sletjeli.

Navela je i da ju je tijekom leta u jednom trenutku uhvatio za glavu, tresnuo o zid i žestoko tresao - zbog čega je ozlijedila leđa i lakat.

Bradov predstavnik najprije je za CNN nazvao Angelinine tvrdnje 'potpuno neistinitim', ali je zatim izdao izmijenjenu izjavu za medije koja je glasila: 'Angelinina priča nastavlja evoluirati svaki put kad je ispriča'. 'Brad je prihvatio odgovornost za ono što je učinio, ali neće za stvari koje nije učinio. Bio je na udaru svake vrste osobnih napada i lažnog predstavljanja. Srećom, razna javna tijela koja je pokušala upotrijebiti protiv njega u proteklih šest godina donijela su vlastite neovisne odluke. Brad će nastaviti odgovarati na sudu kao što je dosljedno činio,' rekao je.

U svibnju 2021., nakon godina izvlačenja na sudu, Brad i Angelina službeno su dobili zajedničko skrbništvo nad svojom djecom - ali mjesec dana kasnije, odluka suca je poništena, što je značilo da su morali početi ispočetka. No početkom veljače pojavili su se prvi znakovi da se brakorazvodna parnica konačno bliži kraju kada je par predao završne izjave o razotkrivanju podataka.

Otkako su se rastali, dvije zvijezde vode i sudsku borbu oko vinograda koji su nekada zajedno posjedovali. Nakon što je Angelina u listopadu 2021. prodala svoj udio u njihovoj francuskoj vinariji pod nazivom Chateau Miraval, ruskom oligarhu Yuriju Shefleru, Brad ju je tužio za kršenje ugovora, a od tada je optužio Yurijevu tvrtku za 'pokušaj neprijateljskog preuzimanja vinskog posla.'

Angelinina investicijska tvrtka Nouvel potom je podnijela tužbu od 350 milijuna dolara protiv Brada, tvrdeći da je 'protratio imovinu tvrtke' i 'potrošio milijune' dolara na 'isprazne projekte' poput obnove bazena i izgradnje studija za snimanje na imanju.

Tijekom saslušanja ranije ovog mjeseca, sudac je presudio u korist Oscarom nagrađene glumice 'i odbacio pet od sedam tužbi koje je Brad podnio protiv nje.' Ona 'uistinu ne nema zlih osjećaja prema' svom bivšem, rekao je njezin odvjetnik nakon toga, dodajući da se 'nada da će je sada osloboditi svoje neozbiljne tužbe, zaustaviti svoje nemilosrdne napade i pridružiti joj se u pomaganju njihovoj obitelji da se privatno izliječi.'

Jennifer Lopez- fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva