VELIKAN HRVATSKOG GLUMIŠTA

O glumačkom putu Ive Gregurevića poznato je gotovo sve, no rijetki znaju za ovaj detalj

03.01.2019 u 10:25

Bionic
Reading

Hrvatska je početkom nove godine ostala bez jednog od najpoznatijih hrvatskih glumaca, miljenika publike i kritike. Ivo Gregurević iza sebe ima impresivnu karijeru, stvaranu u nepovoljnim i za film teškim vremenima, no osim glume u filmovima, serijama i predstavama, volio je glazbu te je rado surađivao s glazbenicima, a gostovao je i na albumu duhovne glazbe

O glumačkom putu Ive Gregurevića sve je poznato, ali malo je znano da je on s ekipom pod nazivom Glumci u Zagvozdu (Anja Šovagović Despot, Bojana Gregorić Vejzović, Sanja Marin, Goran Navojec, Vedran Mlikota) sudjelovao na albumu 'Čovjek i Bog iz Nazareta', koji je dobio i Porina. Na njemu recitiraju stihove Marka Pandurevića, za koje je glazbu skladao Slavko Nedić, skladatelj i urednik glazbenog programa HKR-a koji se prisjetio suradnje s Ivom Gregurevićem.

'Bio je izvrstan. Jednostavan i dobar čovjek, ljudina, a s takvima je lako surađivati. Cijela glumačka ekipa koja je recitirala stihove na moju glazbu bila je sjajna. Ivo je volio zapjevati, a od instrumenata je jako volio šargiju. To je bila njegova ljubav iz mladih dana. Glazbu je jako osjećao, a to se vidjelo i na njegovim dernecima koje je priređivao na Danima hrvatskog filma u Orašju', ispričao je Slavko Nedić.

Album na kojem su gostovali Ivo Gregurević i ostali glumci na inicijativu zaklade Kap za slap objavila je etiketa Cro sacro, koju je u suradnji i pod okriljem Croatia recordsa pokrenuo Hrvatski katolički radio, a osvojio je Porina u kategoriji za najbolji album duhovne glazbe 2008. godine.

'Kad smo dobili Porina, šalili smo se da su napokon i glumci dobili Porina', kaže Nedić.

  • +10
Ivo Gregurević Izvor: Cropix / Autor: drazen kokoric/cropix

Ivo Gregurević na tom albumu izvodi tri pjesme: 'Dao im je priliku', 'Zašto ga izdade' i 'Oni koji su trag Njegov slijedili'.

Izvor: Društvene mreže
Izvor: Društvene mreže