GLAZBENA POSLASTICA U SRPNJU

Novosadski EXIT festival objavio 50 novih imena elektronske scene

12.05.2022 u 17:30

Bionic
Reading

Novosadski EXIT festival, koji će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja, objavio je preko 50 novih imena koja će pojačati elektronski zvuk mts Dance Arene te No Sleep Novi Sad i Urban Bug pozornica

Na jednu od vodećih svjetskih plesnih scena kročit će ARTBAT, kojima je pripala čast završnog seta na festivalu, Adam Beyer i Enrico Sanguliano u B2B izdanju, Stephan Bodzin sa specijalnim live izvođenjem, kao i Blond:ish, Mochakk, Eli Brown B2B Ilija Djoković, Coeus i Space Motion.

Oni se pridružuju listi 'gorućih' imena, među kojima su Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld live, Monolink, Denis Sulta, Anfisa Letyago, Mathame, Sama’ Abdulhadi i ANNA.

Ukrajinski DJ dvojac ARTBAT odsvirat će završni set na mts Dance Areni i cijelom festivalu. Godine rada dovele su do toga da budu među najtraženijim izvođačima, a na Beatportovoj Top listi mjesecima su njihovi remixi pjesama 'Returning to Oz' i 'Age of Love' (u suradnji s Pete Tongom), kao i 'Horizon', pjesma koju su izbacili prije manje od pola godine.

Exitovoj publici će umijeće pokazati zaštitnici techna, DJ-evi i producenti Adam Beyer i Enrico Sanguliano, koji ove godine prvi put nastupaju na Dance Areni. Glazbeni počeci tijekom ‘90-ih godina i usavršavanje techno zvuka do perfekcije prirodno su vodili prema njihovoj suradnji, kroz Beyerovu izdavačku kuću Drumcode Records.

Na EXIT prvi put stiže i virtuoz elektronske muzike Stephan Bodzin, donoseći svoj autentični live nastup. Inače kompozitor i producent, u svojim izvođenjima koristi analogne syntheve i ritam mašine, zbog čega ga nije pretjerano opisati kao 'One man techno orchestra'.

Na ovogodišnjem gitarističkom program EXIT festivala headlineru Nicku Caveu i njegovim Bad Seedsima i jakim imenima kao što su Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone i Blind Channel pridružuje se 11 novih bendova, koje predvode punk legende The Exploited.

Tako će epicentar žestokog zvuka tvrđave - Explosiv pozornicu, dočekati ljubitelje hardcorea, metala i punka uz gotovo 30 muzičkih imena, među kojima su i ranije najavljeni Bury Tomorrow, Discharge, Incantation, Moscow Death Brigade, Nervosa i Tankard.