USPJEŠNA ODVJETNICA

Novo veliko postignuće za Amal Clooney: Važnu nagradu uručit će joj ni manje ni više nego oskarovka Meryl Streep

06.11.2020 u 15:56

Bionic
Reading

Supruga Georgea Clooneyja, istaknuta odvjetnica Amal Clooney dobitnica je međunarodne nagrade za slobodu novinarstva. Nagradu za ovo iznimno priznanje, koje dobiju tek rijetki, uručit će joj slavna glumica

Kako javljaju svjetski mediji, Amal Clooney dobitnica je nagrade za slobodu novinarstva, kojom joj se odaje velika počast kao braniteljici progonjenih novinara.

Na svečanosti koja će se virtualno održati 19. studenoga, 71-godišnja trostruka oskarovka Meryl Streep uručit će međunarodnu nagradu za slobodu novinarstva 42-godišnjoj Amal Clooney, supruzi hollywoodske zvijezde Georgea Clooneyja. Inače, ova nagrada nazvana je po pokojnoj američkoj novinarki Gwen Ifill.

Amal Clooney je libanonsko-britanska odvjetnica specijalizirana za međunarodno pravo i ljudska prava, a među njezinim klijentima su Julian Assange, osnivač WikiLeaksa, bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko, egipatsko-kanadski novinar Mohames Fahmy i Nadia Murad, dobitnica Nobelove nagrade za mir.

U izjavi uoči dodjele nagrade, Meryl Streep je kazala kako su u ovim vremenima nezapamćene nesigurnosti, upravo novinari ti koji su vani na terenu, prikupljaju činjenice i pokušavaju nam pomoći da u svemu nađemo smisao.