BIVŠI ŠPANJOLSKI KRALJ

Novi skandal u kraljevskoj obitelji: Angažirao bivšeg čelnika tajne službe kako bi preko njega maltretirao i zlostavljao bivšu ljubavnicu

24.03.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Ne nastupaju mirni dani za španjolsku kraljevsku obitelj. Osim što im je zemlju, baš kao i ostatak svijeta, zadesila strašna epidemija koronavirusa, njihov je bivši kralj upleten u niz skandala, od kojih se o nekima počelo govoriti tek sada

Novi skandal potresa kraljevsku obitelj u Španjolskoj, a svi su s nestrpljenjem iščekivali ovaj ponedjeljak kako bi na tamošnjem sudu svoj iskaz dala bivša ljubavnica bivšeg španjolskog kralja Juana Carlosa. Corinna zu Sayn-Wittgenstein, njemačka poslovna žena, bila je dugogodišnja ljubavnica kralju, a tijekom njihove izvanbračne afere bila je i svjedok mnogim njegovim dogovorima i poslovanjima, kao i malverzacijama.

No kada su prekinuli sve kontakte, promijenio se i njegov odnos prema njoj do te mjere da je angažirao bivšeg čelnog čovjeka tamošnje tajne službe, Felixa Sanz Roldana, koji je zastrašivao i maltretirao Corinnu zu Sayn-Wittgenstein.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein Izvor: Profimedia / Autor: BVWB2 / Backgrid UK / Profimedia

Na današnjem suđenju ona je trebala iznijeti svoju stranu priče, no zbog epidemije koronavirusa do daljnjeg je sve odgođeno.

A kada je došlo do trenutka da se njegova ljubav pretvorila u mržnju? Nakon što je s njim boravila u Bocvani, u lovu na slonove, o kojem se doznalo naknadno, što je izazvalo mnoštvo kontroverzi, Corinna je dobila tekstualnu poruku zaštitarske tvrtke. U njoj je stajalo kako je 'njezin prijatelj iz Španjolske' zamolio njega da se pobrine za nju, kao i da je u njezin stan u Monaku smjestio strane legionare.

Prema njezinom mišljenju, sve je to napravio Roldan kako bi prikrio pretraživanje njezina stana, u potrazi za bilo čim inkriminirajućim po španjolskog kralja. Kako je rekla, nakon što im je zabranila ulazak počela je dobivati prijeteće poruke.

  • +11
Španjolska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: © CHINO HIGUERAS / Teresa / Profimedia

Felixa Sanza Roldana susrela je u svibnju 2012. u hotelu Connaught u Londonu: 'Njegove riječi bile su da ne može garantirati sigurnost mene ili moje djece ukoliko se ne budem pridržavala onoga što se traži od mene.'

Corinna tvrdi kako se zlostavljanje nastavilo te je uključivalo i nekoliko provala u njezin britanski dom nakon što se doznalo da priprema tužbu protiv kraljevske obitelji na Visokom sudu u Londonu.