povratak staroj ljubavi

Novi projekt Matije Vuice: Predstavlja pjesmu napisanu prije 35 godina koja danas još više pronalazi svoje uporište

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 01.02.2021 14:22
  • Objavljeno 01.02.2021 u 10:00
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Na radost brojnih štovatelja njezine glazbe, jedna od našoh najpopularnijih dizajnerica, glazbenica Matija Vuica snimila je pjesmu, izvučenu iz bogate riznice Jurice Popovića. Napisana je prije 35 godina koja nije izgubila ništa od svoje aktualnosti, nego još i više pronalazi svoje uporište u svemu što se danas događa

Preokupirani neizvjesnošću neke bolje budućnosti u vremenu u kojem je i strah 'na cijeni', svaka sigurnost izgubila je značenje. U vremenu u kojem je zagrljaj luksuz, a dodir karikatura života, pokušavamo pronaći neke nove pozicije za održivost, stoji u najavi.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

'Snimati spot na zelinskim vuglenicama, na zgarištu drvenog ugljena, u dimu, pepelu i blatu, bilo je neopisiv komfor i slavlje ljepote u svakom smislu, jer nije važno gdje si nego tko si i čemu stremiš. U tom čudesnom okruženju, hladnoga kišnoga dana, glazba je poletjela vugleničkim poljima oslobođena svakodnevnih stega i daleko od pogleda. U spotu su moda i glazba sjedinjene u svom nastojanju da 'prelete planine i preskoče mora'. Tamo gdje nema glavnih uloga, gdje priroda određuje pravila igre, tamo samo pjesma ima privilegij biti vladarica.

'Nezamisliva je blagodat i sreća, moći preskakati granice i okvire, i dalje moći raditi to što ti je životno opredjeljenje, ali je također i zadatak svakog umjetnika progovarati i svjedočiti kroz svoj izričaj o vremenu u kojem živi. Zato ovaj spot, sniman nekoliko dana prije potresa u prosincu, iz budućnosti gledano, priča o jednom sumornom periodu našega života koji je iza nas' poručuje naša poznata dizajnerica i glazbenica.

Izvor: Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!