TOKSIČNI ODNOS

Princeza se udaje za kontroverznog šamana, a njegova majka daje 'paprene' izjave

10.04.2024 u 14:21

Bionic
Reading

Veza između norveške princeze Marthe Louise i Dureka Verreta obilježena je kontroverzama i ne čini se da će je ona napustiti čak ni kada je do njihovog vjenčanja ostalo još samo nekoliko mjeseci

Odnos Verushke Urquhart, majke kontroverznog američkog šamana Dureka Verretta prema norveškoj princezi usporediva je s onim oca Meghan Markle, pravog trna u oku vojvodi i vojvotkinji od Sussexa od prije njihova vjenčanja do danas.

Veruschka, koja živi u New Yorku, osjeća potrebu upozoriti Norvežane na vlastitog sina, kako je rekla za norveški medij SE & HOR, kojem već više od godinu dana daje 'paprene' izjave. Sada Durek treba postati član norveške kraljevske obitelji (neće dobiti nikakvu titulu jer je Martha Louise od Norveške) odrekla svojih službenih dužnosti) ispičala je da joj sin nije javio da će se ženiti, a nije ni dobila pozivnicu za vjenčanje.

Cvijeće za vrt u proljeće Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Nadalje, navodi kako ju je jako povrijedilo sa sinom i snahom nije bila na Božić 2022. Distanca među njih počela je kao rezultat Durekovih kontroverzi u vezi njegove djelatnosti šamana. Isprva je Veruschka bila jako ponosna na sina i smatrala je da je učinio puno dobroga za druge, no onda mu je, kaže, novac počeo biti prioritet. Ne sviđa joj se smjer u kojem je krenula njegova profesionalna karijera, kao ni to što on govori da potječe od šest generacija šamana. Veruschka, naime, tvrdi da je njezin otac bio građevinski radnik.

'On ne radi za svijet, on radi protiv svijeta. On ne radi za ljude, on radi protiv ljudi. Durek vam ne pomaže pronaći božansko svjetlo. On vas vodi u svoje svjetlo, gdje se može infiltrirati i manipulirati vama', kaže uzrujana majka kontroverznog šamana.

Također ne dijeli njegove izjave o rasizmu u norveškom društvu, točnije u kraljevskoj kući. Smatra da su to bile nepravedne riječi i zahvaljuje princezinim roditeljima, kralju Haraldu i kraljici Sonji na dobrom prijemu koji su pružili njegovom sinu. Ostale su riječi koje je Durek Verret posvetio svojoj majci 2018. godine. 'Moja nevjerojatna i moćna majka, proročište koje mi je dalo život i vodilo me da volim žene i pustim ih da budu kraljice', napisao je tada na svojim društvenim mrežama.

Norveška princeza Martha Louise i Durek Verrett Izvor: EPA / Autor: Lise Aserud

Podsjetimo, princeza i šaman vjenčat će se 31. kolovoza u povijesnom hotelu Union u Geirangeru. To je objekt koji se nalazi u gradiću u zapadnoj Norveškoj, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, a njegova glavna turistička atrakcija je raznolika priroda i spektakularni fjordovi. Iako Haraldu i Soniji od Norveške nije bilo lako prihvatiti da će tako kontroverzna osoba poput šamana biti dio obitelji, u javnom priopćenju su rekli kako su 'uzbuđeni što će se Durek Verrett pridružiti obitelji', kao i da su 'iznimno uzbuđeni što će proslaviti taj veliki dan s njima.'

RASKOŠNA HALJINA

Ova očaravajuća vjenčanica odličan je izbor za ljubiteljice ženstvene klasike

Pogledaj galeriju